De 7 stappen van een dakinspectie

Het uitvoeren van een volledige dakinspectie in zeven stappen.

Voordat een dakveiligheidsexpert of dakspecialist een offerte kan maken dient er eerst een grondige dakinspectie plaats te vinden. Zo´n inspectie is belangrijk omdat hierbij alle facetten van het dak worden geïnventariseerd, van de kwaliteit van de dakbedekking tot de aanwezige (of ontbrekende) valbeveiliging. Om u, als lezer, een goed beeld te geven van wat zo’n dakinspectie nu precies inhoud geven wij in dit artikel* een korte overzichtelijke uitleg op basis van 7 stappen.

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Koops Dakbedekking, een trouwe relatie van AllRisk valbeveiliging.

Dakinspectie
Om een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven van hoe een dakinspectie tot stand komt, schetsen we een voorbeeld waarin een klant de wens uit voor de plaatsing van zonnepanelen op het dak.

Bij deze “klant” kunt u bijvoorbeeld denken aan een schoolbestuur omdat zij willen gaan werken aan de verduurzaming van hun schoolgebouwen.

Wanneer er een aanvraag is ingediend wordt er contact opgenomen met de aanvrager. Dit gebeurd meestal telefonisch. Er wordt een afspraak ingepland om het dak te komen inspecteren.

Download de leaflet

Wilt u dit overzicht in een handzaam en printbaar formaat ontvangen? Download deze dakinspectie leaflet en lees de informatie uit dit artikel nog eens na. Of gebruik deze leaflet om voor te leggen aan uw leidinggevende of gebouweigenaar wanneer er keuzes gemaakt moeten worden aangaande werkzaamheden op het dak.

Download leaflet

Sets van PBM

Naast vele verschillende oplossingen voor permanente valbeveiliging is AllRisk ook een jarenlange expert in het leveren van Persoonlijke Beschermingsmiddelen t.b.v. valbescherming. Op deze pagina vindt u een overzicht met specialistische PBM sets welke in te zetten zijn voor het werken in verschillende sectoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.