LICHTKOEPELBEVEILIGING

KeeDome® – Collectieve valbeveiliging voor lichtkoepels

De Kee Dome® is collectieve valbeveiliging speciaal ontwikkeld om vallen door lichtkoepels te voorkomen. Dit innovatieve product biedt bescherming aan personeel dat op een plat dak (tot 3 graden) met kwetsbare daklichten werkzaamheden of inspecties moet uitvoeren.

De Kee Dome® is een vrijstaande, collectieve valbeveiliging voor gebruik bij alle lichtkoepels met een afmeting van maximaal 2 x 2 meter. Het wordt aangeboden als kant-en-klare sets voor een snelle en eenvoudige opbouw. Het modulaire systeem van de Kee Dome® maakt het mogelijk dat onderhouds- en servicepersoneel veilig het platte dak kan betreden zonder risico’s of doorvalgevaar.

Waarom moet je lichtstraten en -koepels afbakenen

Kenmerken van de Kee Dome®

  • De Kee Dome® voldoet aan de wettelijke eisen voor veilig werken en het Arbobesluit Art. 3.16
  • Geschikt voor alle lichtkoepels, dakluiken en Rook-Warmte Afvoeren (RWA)
  • Eenvoudige montage zonder beschadiging van de dakbedekking
  • Geschikt als een permanente, maar ook geschikt als tijdelijke oplossing op het dak.
  • Maximale horizontale draagkracht 300 N/M, conform NEN EN ISO 14122-3 Thermisch verzinkte oppervlakken.
  • Het systeem is geschikt voor alle dakoppervlakte met een maximale helling van 3 graden.

Kee Dome® en collectieve valbeveiliging (hekwerk)

Doorvalgevaar voorkomen

Over het algemeen worden daklichten of lichtkoepels van polycarbonaat tijdens de ‘bouwfase’ gezien als niet kwetsbaar. Maar zodra het gebouw is overgedragen worden ze wel gezien als kwetsbaar, door de invloeden van UV belichting, weersinvloeden of al eerdere vallen op daklichten.

Diverse omstandigheden op het dak kunnen het polycarbonaat onopgemerkt aantasten waardoor een afbraakproces in gang gezet wordt dat kan leiden tot vroegtijdige uitval met ernstige gevolgen. Een reële kans op doorvalgevaar is hierdoor sterk aanwezig!

Door de Kee Dome® als omheining te gebruiken rondom de lichtkoepels wordt het gevaar geheel weggenomen.

Voor daktoegang

Kee Dome® kan worden gebruikt ter beveiliging van dakluiken, een optioneel zelfsluitende poort kan in het ontwerp worden opgenomen voor toegang tot een beveiligd dakluik. De poort is in een links en rechts openende variant beschikbaar.

Snelle opbouw

De Kee Dome® bestaat uit losse onderdelen, zodat hij eenvoudig kan worden getransporteerd, zowel naar de locatie toe als op het dak zelf.

Permanent of Tijdelijk

Omdat er geen bevestigingen aan het daklicht nodig zijn kan de Kee Dome® zowel tijdelijk of als permanente installatie worden ingezet.

Certificeringen

Het Kee Dome® hekwerk is conform EN 14122 getest. De Kee Dome® Mini is door een extern bureau getest volgens de criteria en belastingen uit het ACR Red Book test voor doorvalbeveiliging van dakconstructies.

  • De test omvat een gewicht van 45 kg dat een vrije val maakt over een afstand van 1,2 m om maximale snelheid te bereiken. De Kee Dome® Mini heeft de belasting opgevangen door het vervormen van het draadrasterpaneel zonder dat het draadraster is gebroken.
  • De Kee Dome® wordt geleverd in gegalvaniseerde uitvoering, conform BS EN ISO 1461 : 1999 Door thermisch verzonken aangebrachte deklagen op ijzeren en stalen voorwerpen –Specificaties en beproevingen, waardoor een gemiddelde coating van 40 microns wordt bereikt

Kee Dome® Mini

Heeft u interesse in het Kee Dome® hekwerk als collectieve valbeveiliging oplossing?
Neem contact op met onze accountmanagers via +31 183 569 111 of contacteer via het contactformulier.