LEEFLIJNSYSTEMEN

Veilig werken op hoogte met leeflijnsystemen

Leeflijnsystemen (staalkabeltrajecten) zijn een permanente, gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig werken op hoogte. De leeflijnsystemen XSLinked en LinkedPro zijn ontwikkeld voor horizontale montage. Denk daarbij aan bijvoorbeeld daken, wanden en plafonds. AllRisk biedt ook oplossingen voor bijvoorbeeld montage op masten en ladders door middel van een verticaal leeflijnsysteem.

XSLinked en LinkedPro zijn snel en eenvoudig te installeren en gemakkelijk uit te breiden. De XSSliders (meelopers) passeren bochten en tussenstukken moeiteloos. Ook de combinaties met onze valstopapparaten zijn uiterst praktisch. LinkedPro biedt de mogelijkheid om met drie leeflijnen maximaal zes personen tegelijkertijd gebruik te laten maken van het horizontale staalkabelsysteem. Gebruikers hoeven zich niet los te koppelen als ze elkaar passeren. Dit komt doordat er meerdere leeflijnen op één ankerpunt bevestigd kunnen worden.

Wilt u weten hoe we uw project tot in de puntjes kunnen berekenen met ODIN, dé rekentool voor leeflijnen?

Lees meer wat de voordelen hiervan voor u zijn op de pagina over ODIN.

Zonlicht, hoge temperaturen, donker dak

Leeflijnsystemen zijn voor valbeveiliging inzetbaar als:

Valbeveiliging daken: voor iedere situatie een oplossing

Valbeveiliging is bij werken op daken niet alleen wettelijk verplicht, maar ook van levensbelang. Zonder goede voorziening kan er onmogelijk veilig gewerkt worden.
Zoekt u een oplossing voor valbeveiliging op uw dak?

Horizontale leeflijntrajecten (staalkabelsystemen) zijn een uitstekende oplossing voor veilig werken op daken. Door afzonderlijke ankerpunten met een bepaalde onderlinge afstand te verspreiden over het dak en deze te verbinden door middel van permanente leeflijnen, kunnen gebruikers het hele dakoppervlak veilig en comfortabel belopen.

Met de XSLinked en LinkedPro horizontale leeflijnsystemen biedt AllRisk meerdere unieke oplossingen, geschikt voor vrijwel alle type daken:

 • Staal
 • Beton
 • Hout
 • Overig (bijvoorbeeld profieldaken)

Voor meer informatie: bel of email ons of download de brochure ‘Permanente Valbeveiliging‘.

Valbeveiliging langs wanden: een oplossing voor elke werksituatie

Veilig werken aan bijvoorbeeld architectonische gevels, langs luifels of glazen wanden en onder uitstekende daken vraagt om een betrouwbaar leeflijnsysteem.

Het XSLinked systeem biedt een veilige, efficiënte oplossing die geschikt is voor vrijwel alle wandstructuren. XSLinked bestaat uit een begin- en eindplaat, steunpunten, hoekbeugels en een valdemper. Wanneer het nodig is dat er twee tot vier gebruikers tegelijkertijd kunnen werken, bieden XSLinked en LinkedPro de oplossing.

De voordelen van XSLinked en LinkedPro voor wanden:

 • Geschikt voor nagenoeg elk type wand
 • Optimale veiligheid en bewegingsvrijheid
 • Kostenbesparend door snelle installatiemethodes
 • Geschikt voor één tot vier gebruikers
  (vier gebruikers alleen mogelijk bij LinkedPro)

Wilt u weten welk systeem het beste bij uw werksituatie past? Wij adviseren u graag. Bel ons of vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Valbeveiliging voor langs het plafond

Waar mogelijkheden voor een dak- of wandsysteem niet aanwezig zijn, moet valbeveiliging vaak aan plafonds gemonteerd worden. Het XSLinked of LinkedPro leeflijnsysteem is dan de ideale oplossing.

De voordelen van de AllRisk leeflijnsystemen voor plafonds:

 • Geschikt voor nagenoeg elk type plafond
 • Kostenbesparend door snelle installatiemethodes
 • Maximaal twee staalkabels (LinkedPro)
 • Geschikt voor één tot vier gebruikers
  (vier gebruikers alleen mogelijk bij LinkedPro)
 • Hoge veiligheid doordat gebruikers hun eigen leeflijn hebben (LinkedPro)

Wilt u weten wat LinkedPro voor uw werksituatie kan betekenen? Wij adviseren u graag. Bel ons of vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Verticale leeflijnsystemen (XSLinked VLL) zijn geschikt voor vele toepassingsgebieden zoals voor in vakwerkmasten van de telecomindustrie, lichtmasten, antennes en windmolens. Een verticaal leeflijntraject op basis van 8 mm staalkabel is een permanente oplossing voor veilig werken op hoogte.

Wilt u meer weten over toepassingsgebieden en oplossingen voor uw specifieke werksituatie? Bel of e-mail ons team van valbeveiligingsexperts, u kunt ze bereiken door onderstaand formulier in te vullen:

Wilt u meer informatie of advies?
Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op: