HEKWERKEN

Hoogste graad van veiligheid

Het plaatsen van collectieve dakrandbeveiliging, zoals een hekwerk, maakt het mogelijk om de hoogste graad van valveiligheid (vijf sterren) te realiseren voor iedereen op het dak.

Hekwerken, ook wel leuningwerken genoemd, bieden optimale veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. In vergelijking tot andere valbeveiligingssystemen heeft een hekwerk verschillende voordelen. Zo zijn deze tijdbesparend tijdens installatie en ingebruikname en maken het bovendien mogelijk om iedereen aanwezig op het dak te beschermen tegen een val (onbeperkt aantal gebruikers).

Op de lange termijn is het aanschaffen van een hekwerksysteem daarom ook een voordelige oplossing. Hekwerken hoeven niet gebruiksklaar te worden gemaakt en er is daarom weinig tot geen gebruikerskennis nodig. Met ons assortiment XSGuardrails krijgt u veiligheid in optimale vorm.

Meer eigenschappen van XSGuardrails:

Certificering
Vrij opgelegd
Opstaande randen
Certificering

ons assortiment hekwerken wordt geleverd door XSPlatforms en is gecertificeerd conform de laatste nieuwe normen voor tijdelijke en permanente hekwerken.

  • EN 13374:2013 Klasse A – Tijdelijke vloerrandbeveiligingen.
  • EN-ISO 14122:2016 – Veiligheid van machines – Permanente
    toegangsmiddelen tot machines – Deel 3: Trappen, trapladders en
    leuningen.
Vrij opgelegd

Een veel voorkomende variant is het vrij opgelegde hekwerk. Dit type leuningwerk wordt óp het dak gemonteerd en behoeft geen verdere bevestiging aan het dak, zoals bijvoorbeeld boren. Hierdoor blijft het dak onaangetast en hoeft de dakbedekking niet te worden gepenetreerd. Dit minimaliseert de kans op lekkage en op het binnendringen van vocht. De horizontale basis van de staanders en de betonnen contragewichten houden het systeem stevig op zijn plaats.

Opstaande randen

De Nederlandse wetgeving schrijft voor dat bij een borstwering van minimaal 1.0 meter hoog het gebruik van valbeveiliging niet vereist is. Volgens de algemene Europese voorschriften is dit 1.10 meter. Soms zijn er situaties waarbij deze hoogte niet behaald wordt en moet er extra veiligheid worden aangebracht. Hiervoor biedt AllRisk een tweetal opties voor permanente randbeveiliging: één type hekwerk welke boven op de dakrand gemonteerd kan worden en één type welke aan de binnenzijde van een muur of borstwering wordt geïnstalleerd.

Download leaflet

Neerklapbaar
Installatiegemak
Grote overspanningen
Neerklapbaar

Voorheen had men bij ons de keuze tussen twee soorten tijdelijk hekwerk, een vaste en een neerklapbare variant. Door de ingebruikname van het nieuwe assortiment zijn deze twee nu samen gekomen tot één ontwerp. Het nieuwe model XSFlex is met een simpele handeling neer te klappen zodat het uit het zicht verdwijnt voor een ieder die het gebouw passeert. Dit flexibele hekwerk biedt dus maximale veiligheid voor gebruikers met minimale impact op de architectonische waarde van een gebouw.

Installatiegemak

Hekwerken van XSPlatforms zijn niet alleen ontworpen met oog op het gemak van de gebruiker, maar ook op dat van de installateur. Alle typen hekwerksystemen zijn eenvoudig te installeren, door één persoon, met een minimaal aantal stukken gereedschap. Zo kan het vrijstaande hekwerk-type XSFlex geïnstalleerd worden met slechts één maat inbussleutel.

Grote overspanningen

Door het stabiele ontwerp van ons permanente en tijdelijke leuningwerk is het mogelijk om grotere overspanningen te maken. De maximale overspanning van 2,44 meter (tussen iedere staander) maakt ons hekwerk niet alleen een veilige, maar ook een kostenefficiënte oplossing voor veilig werken op hoogte.

Wilt u meer informatie of advies?
Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op:

Menu