HEKWERKEN

Collectieve valbeveiliging, de hoogste graad van valveiligheid

Het plaatsen van collectieve (dak)randbeveiliging, zoals een hekwerk, maakt het mogelijk om de hoogste graad van valveiligheid (vijf sterren) te realiseren voor iedereen op het dak of een looppad.

Hekwerken, ook wel leuningwerken genoemd, bieden optimale veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. In vergelijking tot andere valbeveiligingssystemen heeft een hekwerk verschillende voordelen. Zo zijn deze tijdbesparend tijdens installatie en ingebruikname en maken het bovendien mogelijk om iedereen aanwezig op een dak of looppad te beschermen tegen een val (onbeperkt aantal gebruikers).

Op de lange termijn is het aanschaffen van een hekwerksysteem daarom ook een voordelige oplossing. Hekwerken hoeven niet gebruiksklaar te worden gemaakt en er is daarom weinig tot geen gebruikerskennis nodig. Met ons assortiment hekwerken krijgt u veiligheid in optimale vorm.

Hekwerksystemen van Kee Safety

AllRisk werkt met het Kee Guard hekwerksysteem van Kee Safety. Dit hekwerk is speciaal ontworpen als permanente dakrandbeveiliging van dak-locaties die regelmatig voor onderhoud en inspectie toegankelijk moeten zijn.

Kee Guard beschermd uw dakbedekking

Elke Kee Guard hekwerk wordt geïnstalleerd met rubber elementen die bevestigd zijn aan de onderzijde van de metalen delen. Dit voorkomt dat de metalen delen in contact komen met de dakbedekking. Het contragewicht en het voetstuk is voorzien van speciale onderleggers tussen de randbeveiligingscomponenten en de dakbedekking. Hiermee wordt de beschadiging van de dakbedekking als gevolg van warmte overdracht of rechtstreeks contact met componenten voorkomen.

Modulair hekwerk

Elk hekwerk bestaat uit gegalvaniseerde/aluminium buizen die met behulp van Kee Klamp-koppelingen worden verbonden. De Kee Guard-staanders verkrijgen stevigheid en stabiliteit door contragewichten op de voetstukken te plaatsen. Deze contragewichten zijn gemaakt van 100% gerecycled pvc.

Collectieve dakrand beveiliging Kee Guard

Kee Guard hekwerk opstelling- Permanente dakrandbeveiliging

Certificering van onze hekwerken

De Kee Guard is gecertificeerd conform de laatste normen voor tijdelijke en hekwerken.

  • EN 13374:2013 – Tijdelijke vloerrandbeveiligingen.
  • EN-ISO 14122 Permanente toegangsmiddelen tot machines – Deel 3: Trappen, trapladders en hekwerken.

Alle hekwerken zijn berekend op het weerstaan van windsnelheid volgens Eurocode 1: invloed op constructies – deel 1-4: Algemene invloeden – windbelasting.

ANDERE TYPE KEE GUARD HEKWERKEN

Kee Guard Foldshield

Is als inklapbare, collectieve valbeveiliging de ideale oplossing voor alle te beveiligen objecten waarbij een collectieve beveiligingsinstallatie de voorkeur heeft, maar de relingen het aanzicht van het gebouw niet mogen beïnvloeden.

Kee Guard Contractor

Vrijstaand KEE Guard hekwerk zonder contragewichten. Elke staander wordt op een PVC-voetstuk (40 kg) geplaatst. Dit unieke onderdeel maakt een verticale stand van 90 graden mogelijk.  

Kee Guard Topfix

Schuine daken met dakbedekking werden tot dusverre met persoonlijke valbeveiliging beveiligd. Deze kunnen nu collectief beveiligd worden met Kee Guard Topfix. Kee Guard Topfix is speciaal ontwikkeld voor daken van metalen profielen en staande felsverbindingen met een hellingshoek tot maximaal 45°.

Heeft u interesse in één van deze collectieve valbeveiliging oplossingen?
Neem dan contact op met onze accountmanagers via +31 183 569 111 of contacteer via het contactformulier.