HEKWERKEN

Hoogste graad van veiligheid

Het plaatsen van collectieve (dak)randbeveiliging, zoals een hekwerk, maakt het mogelijk om de hoogste graad van valveiligheid (vijf sterren) te realiseren voor iedereen op het dak of een looppad.

Hekwerken, ook wel leuningwerken genoemd, bieden optimale veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. In vergelijking tot andere valbeveiligingssystemen heeft een hekwerk verschillende voordelen. Zo zijn deze tijdbesparend tijdens installatie en ingebruikname en maken het bovendien mogelijk om iedereen aanwezig op een dak of looppad te beschermen tegen een val (onbeperkt aantal gebruikers).

Op de lange termijn is het aanschaffen van een hekwerksysteem daarom ook een voordelige oplossing. Hekwerken hoeven niet gebruiksklaar te worden gemaakt en er is daarom weinig tot geen gebruikerskennis nodig. Met ons assortiment XSGuardrails krijgt u veiligheid in optimale vorm.

Certificering van onze hekwerken

Ons assortiment hekwerken is gecertificeerd conform de laatste normen voor tijdelijke en permanente hekwerken.

  • EN 13374:2013 + A1 2019 – Tijdelijke vloerrandbeveiligingen.
  • EN-ISO 14122:2016 – Permanente toegangsmiddelen tot machines – Deel 3: Trappen, trapladders en hekwerken.
AllRisk hekwerken voor valbeveiliging

Vrij opgelegd hekwerk

Een veel voorkomende variant is het vrij opgelegde hekwerk. Dit type leuningwerk behoeft geen bevestiging aan het dak, zoals bijvoorbeeld boren. Hierdoor blijft het dak onaangetast en hoeft de dakbedekking niet te worden gepenetreerd. Dit minimaliseert de kans op lekkage en op het binnendringen van vocht. De horizontale basis van de staanders en de contragewichten houden het systeem stevig op zijn plaats.

AllRisk valbeveiliging heeft twee typen vrij opgelegde dakrandbeveiliging in het assortiment, de XSFix en de XSFlex.

Neerklapbaar

Het XSFlex hekwerk is met een simpele handeling neer te klappen zodat het uit het zicht verdwijnt voor iedereen die het gebouw passeert. Dit flexibele hekwerk biedt dus maximale veiligheid voor gebruikers met een minimale impact op de architectonische waarde van een gebouw.

Permanent geïnstalleerde randbeveiliging

De Nederlandse wetgeving schrijft voor dat bij een borstwering van minimaal 1.0 meter hoog het gebruik van valbeveiliging niet vereist is. Volgens de algemene Europese voorschriften is dit 1.10 meter. Soms zijn er situaties waarbij deze hoogte niet behaald wordt en moet er extra veiligheid worden aangebracht. Hiervoor biedt AllRisk een tweetal opties voor permanente randbeveiliging: één type hekwerk welke boven op de dakrand gemonteerd kan worden en één type welke aan de binnenzijde van een muur of borstwering wordt geïnstalleerd.

Daarnaast kunnen AllRisk hekwerken ook permanent geïnstalleerd worden langs looppaden.

Download leaflet

Installatiegemak

Hekwerken van XSPlatforms zijn niet alleen ontworpen met oog op het gemak van de gebruiker, maar ook op dat van de installateur. Alle typen hekwerksystemen zijn eenvoudig te installeren, door één persoon, met een minimaal aantal stukken gereedschap. Zo kan het vrijstaande hekwerk-type XSFlex geïnstalleerd worden met slechts één maat inbussleutel.

Download leaflet

Grote overspanningen

Door het stabiele ontwerp van ons permanente en tijdelijke leuningwerk is het mogelijk om grotere overspanningen te maken. De maximale overspanning van 2,44 meter (tussen iedere staander) maakt ons hekwerk niet alleen een veilige, maar ook een kostenefficiënte oplossing voor veilig werken op hoogte. Ons nieuwste hekwerk, de XSFix staat zelfs overspanningen van maximaal 2,80 meter toe.

Wilt u meer informatie of advies?
Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op: