VALBEVEILIGING IN DE PRAKTIJK

Werken op hoogte: valbeveiliging in de praktijk

Dagelijks worden er werkzaamheden op hoogte uitgevoerd, die veel van elkaar verschillen. Deze werksituaties vragen om een specifieke veilige en gebruiksvriendelijke oplossing. Er geldt een wettelijke verplichting om valbeveiligingsvoorzieningen aan te brengen vanaf een werkhoogte van 2,5 meter. Als er werkzaamheden op hoogte gaan plaatsvinden, is het vooral belangrijk dat vooraf de risico’s (redelijkerwijs) worden ingeschat en dat de wettelijke bepalingen hierin worden meegenomen.

Wij kunnen u deskundig adviseren en een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) voor u uitvoeren. Hierbij zijn de volgende drie aspecten belangrijk:

  1. Veiligheid bij het bereiken van de werklocatie
  2. Veiligheid bij het uitvoeren van werkzaamheden en op de werklocatie
  3. De mogelijkheid tot hulpverlening en oplossingen na een val

Uit cijfers van de Europese Unie blijkt dat er nog wel dagelijks iemand ten val komt, met ernstige gevolgen. Dagelijks! Dit gebeurt vaak op momenten dat er niet stil wordt gestaan bij het valgevaar. Er gebeuren meer ongelukken op 2 tot 5 meter hoogte dan op bijvoorbeeld 20 meter of hoger. Op relatief lage hoogtes vóelen we ons veiliger en dus zijn we minder voorzichtig. Valbeveiliging is dan ook al verplicht vanaf 2,5 meter hoogte. Allrisk creëert voor iedereen die op hoogte werkt mogelijkheden om veilig te kunnen werken. Onze producten en systemen zorgen voor betrouwbare valbeveiliging: horizontaal, verticaal en op hellingen. Kortom, voor ieder gebouw of object bieden we een veilige oplossing.

Wilt u hulp bij het inschatten van de risico’s en hierop inspelen volgens de wettelijke bepalingen? AllRisk helpt u graag bij het opstellen van een (overigens verplicht) Risico-inventarisatie en Evaluatie  plan. OF wilt u weten of uw huidige valbeveiliging aan alle eisen voldoet en of dit de optimaalste oplossing is? Wij kunnen u adviseren en informeren over ieder permanent of mobiele valbeveiligingsvraagstuk.

Meest recente blogs

Wilt u meer informatie of advies?
Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op: