WAAROM PBM VOOR VALBEVEILIGING?

Veilig werken op hoogte met PBM

PBM (Persoonlijke beschermingsmiddelen) zijn nodig om veilig te kunnen werken op hoogte. Gebouwen of objecten zijn niet altijd voorzien van valbeveiliging. Om dan toch veilig en betrouwbaar te kunnen werken, bieden wij een uitgebreid assortiment PBM’s. Bovendien geldt een wettelijke verplichting doelmatige voorzieningen aan te brengen indien het valgevaar minimaal 2,5 meter is.

Wat betekent mobiele valbeveiliging in de praktijk?

Risico’s bij het werken op hoogte worden nog altijd onderschat. Volgens cijfers van de Europese Unie komt er dagelijks iemand dodelijk ten val in Europa bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Vaak zijn het de momenten waarop men niet stilstaat bij het gevaar. Er gebeuren meer ongelukken veroorzaakt door een val van een hoogte van twee tot vijf meter dan bij hoogtes van twintig meter en hoger. Op relatief lage hoogtes voelen we ons veiliger en zijn we minder voorzichtig dan wanneer we ons hoger bevinden. Dit valse gevoel van veiligheid zorgt ervoor dat we gemakzuchtiger zijn en de risico’s verkeerd inschatten.

Rondom gebouwen heeft u te maken met verschillende regelgeving en normeringen. Allrisk creëert voor iedereen die op hoogte werkt mogelijkheden om veilig en eenvoudig te kunnen werken. Onze PBM’s en systemen zorgen voor betrouwbare valbeveiliging: horizontaal, verticaal, op hellingen. Kortom, voor ieder gebouw of object bieden we de juiste, veilige oplossing. Dit is belangrijk, om te kunnen voldoen aan de strenge eisen die de wetgeving hieraan stelt. Deze schrijft voor dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor hun personeel en hen de gelegenheid en middelen moeten bieden om hun werkzaamheden op hoogte veilig te kunnen uitvoeren.

Meer weten over de gewijzigde EN795 norm? Lees er alles over en download de Fact Sheet.

AllRisk is volledig op de hoogte van de wet- en regelgeving en kan u daarover informeren bij de aanschaf van uw PBM’s of systemen. Ook bij de installatie van permanente of mobiele valbeveiligingssystemen houden wij rekening met de wetgeving en alle overige richtlijnen.

Meest recente blogs

Vragen? Mail of bel onze PBM specialisten: