Het ABC van Valbeveiliging

B. Body support: Harnassen en valgordels

Onder ‘Body support’ worden harnassen en valgordels verstaan. Deze zijn naast een mobiele ankerpunt en een connector een cruciaal onderdeel van een persoonlijk valbeveiligingssysteem. Om letsel te voorkomen moet er tijdens een val van hoogte krachten worden verdeeld over het lichaam. Een goed harnas zorgt voor een goede verdeling en werking. Harnassen zijn er verschillende vormen en maten, met 1 tot 5 bevestigingspunten. Het kiezen van de juiste harnas kan een groot verschil maken. Niet alleen op het gebied van comfort maar ook voor de veiligheid en het voorkomen van ernstig letsel. AllRisk biedt verschillende typen harnassen die toepasbaar zijn in veel werksituaties van basis- tot gespecialiseerde werkzaamheden.

Static Basis harnassen

De Static harnassen zijn beschikbaar in verschillende maten en uitvoeringen, zijn licht van gewicht, comfortabel en duurzaam. daarnaast zijn ze praktisch en gemakkelijk  te gebruiken voor elke situatie en alle werkzaamheden.

De Static harnassen vallen onder de CE normering EN361:2002

Expert Premium harnassen

Een serie harnassen ontworpen voor gebruikers die dagelijks en langdurig op hoogte moeten werken, of die in veeleisende situaties moeten werken. Hierbij kan worden gedacht aan werkzaamheden aan telecomtorens en/of zendmasten. De harnassen zijn dusdanig ontworpen dat gebruikers de handen vrij hebben om hun werkzaamheden uit te voeren. Enkele zijn uitgevoerd met een gepolsterde positioneringsriem, snel sluitingen en mesh voorzien van kussens en banden.

De Expert Premium harnassen vallen onder de CE normering EN361:2002 en EN358:2018 en EN813:2008

Speciale harnassen

Deze lijn harnassen hebben speciale eigenschappen die voor sommige werkzaamheden van pas kunnen komen. Zo zijn er harnassen met geïntegreerde fluorescerende vesten die zorgen voor een hoge visibiliteit waardoor personeel goed zichtbaar is. Andere harnassen zijn weer speciaal ontworpen voor gebruikers die in de bouw of (scheeps-) industrie werken met las- of slijpgereedschap. Het harnas is in dat geval bestendig tegen hitte of gesmolten metaal die op de gebruiker terecht kan komen.

De harnassen met hoge visibiliteitsvesten vallen onder de CE normering EN 361:2002 en EN 471 class 2.2

 

De hitte bestendige harnassen vallen onder de CE normering EN 361:2002, ISO 9150:1988 and ISO 15025:2005

Vragen? Mail of bel onze PBM specialisten: