KOOILADDERS

Altijd een veilige toegang

Kooiladders zijn uitstekend inzetbaar als toegangstrap tot hogere niveaus of als vluchtroute. Een kooiladder (kooisectie) is verplicht vanaf drie meter klimhoogte omdat de toegangsweg omhoog natuurlijk veilig moet zijn. Onder de drie meter heet het een gevelladder.

Waar bestaat een kooiladder uit?
Naast de ladder, de kooi en het uitstap bordes moet, zoals in de wet bepaald, bovenaan de kooiladder hekwerk worden geplaatst. Zo wordt een veilige toegang tot het dak geboden. Daarnaast kan de kooiladder voorzien worden van een zelfsluitend poortje, zodat iemand niet in het trapgat kan vallen.

Bij een kooiladder van 10 meter of langer moet er iedere 6 meter een rustplateau of passage bordes worden geïnstalleerd, dat is voorzien is van leuningwerk. Zodat even rust genomen kan worden bij het klimmen of afdalen.

Is de onderzijde van de kooiladder toegankelijk voor publiek, dan moet de toegang tot de ladder afgesloten kunnen worden. Hiervoor bestaan verschillende opties.

Wet- en regelgeving stelt verschillende vereisten aan kooiladders. Zo moet een vaste ladder een kooi hebben beginnende tussen de 2,2 – 3 meter van de grond (EN-ISO 14122-4). Daarnaast moet een kooiladder doorlopen tot minimaal een meter boven het aankomstniveau. Om bij het bovenkomen te voorkomen dat mensen aan de zijkant van de kooiladder naar beneden kunnen vallen moet er hekwerk worden geïnstalleerd. Dit hekwerk moet minimaal 1,1 meter hoog en 1,5 meter lang zijn.

Er zijn veel verschillende maten en uitvoeringen mogelijk. Het uitgangspunt van AllRisk is om oplossingen op maat te bieden, met innovatieve, gebruiksvriendelijke producten die de kwaliteitseisen overstijgen. We gaan dus veel verder dan slechts standaard kooiladders leveren. Deze zijn geschikt voor toepassing op gevels van verschillende soorten gebouwen, zoals bedrijfspanden, flats, huizen en in silo’s. Bovendien bieden we ook trainingen aan om onze producten veilig en correct te gebruiken en kunnen we ook keuring en inspectievan uw kooiladder(s) verzorgen.

Onze kooiladders zijn volledig van aluminium vervaardigd, eenvoudig te monteren, hebben een fraaie uitstraling en vergen geen onderhoud. Bovendien zijn ladder en kooi extra breed gemaakt, zodat klimmen en afdalen gemakkelijk gaat, ook wanneer gereedschap of andere materialen meegenomen moeten worden. Onze ladders bieden altijd een veilige toegangs- of vluchtweg.

In geval van een toegangsladder biedt de trap toegang tot onder meer bordessen of daken, bijvoorbeeld voor onderhoudswerkzaamheden. Als de kooiladder dient als vluchtroute, speelt veiligheid eveneens een zeer grote rol. Onze extra brede ladder en kooi bieden meer ruimte en dus bewegingsvrijheid, wat sneller vluchten mogelijk maakt.

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts: