Het ABC van Valbeveiliging

A. Ankerpunten

Mobiele ankerpunten dienen als tijdelijke bevestigingspunten, speciaal ontworpen voor kortdurende werkzaamheden op hoogte. Deze flexibele oplossingen worden geplaatst op de plek waar je veilig wilt werken, bieden een betrouwbare valbeveiliging en worden vóór de werkzaamheden gestart worden aangebracht. Bovendien kunnen ze in de meeste gevallen weer eenvoudig worden verwijderd na gebruik. Mobiele ankerpunten zijn van onschatbare waarde in situaties waar permanente valbeveiliging ontbreekt. Hieronder vindt u een overzicht van de producttypen die u mag verwachten onder de A van ankerpunten.

Sling | Mobiele ankerpunt

Slings

Een Sling, ook wel strop genoemd, wordt gebruikt voor het bevestigen van valstopapparaten of een tijdelijke horizontale leeflijn. De manier van bevestigen bepaald de sterkte. Afhankelijk hier van kan een Sling krachten weerstaan tussen de 16 kN en 2x 22 kN.

Muur anker | Mobiele ankerpunt

Muurankers

Muurankers zijn bedoeld voor een permanente installatie, daar waar een gangbaar permanente ankerpunt niet te installeren is. AllRisk levert muurankers voor zowel betonnen- als bakstenen muren, die zijn uitgerust met een valindicator. Deze valindicator vervormt bij een val of overbelasting.

Borstwering anker | Mobiele ankerpunt

Voor balken of borstweringen

Deze ankers zijn uitermate geschikt voor verschillende structuren, waaronder H-balken, I-balken en borstweringen. Het juiste type anker kan worden geselecteerd op basis van de specifieke behoeften, of het nu op voethoogte of boven het lichaam moet worden geplaatst. Wat alle typen ankers gemeen hebben, is hun klemmende werking, die zorgt voor een stevige bevestiging en optimale veiligheid op hoogte.

Jamb anchor | Mobiele ankerpunten

Ankers voor deuren en kozijnen

Uitstekend geschikt voor tijdelijke werkzaamheden op plekken waar permanente valbeveiliging ontbreekt, zijn deze specifieke mobiele ankerpunten een ware zegen. Ze worden handig geklemd achter deurposten of raamkozijnen, wat zorgt voor een stabiele verankering. Zodra ze zijn bevestigd met een vanglijn, bieden ze een betrouwbare en veilige mogelijkheid om op hoogte te werken. Deze snelle oplossing garandeert niet alleen veiligheid, maar ook flexibiliteit, en zijn onmisbaar voor werksituaties waarin tijdelijke valbeveiliging noodzakelijk is.

Ankers voor vloeren en daken

Gebruikers plaatsen deze mobiele ankerpunten op vlakke oppervlakken zoals vloeren, daken of kanaalplaten. Ze brengen deze op de constructie aan. AllRisk biedt deze mobiele ankerpunten voor betonnen en houten ondergronden.

Twist anchor - valbeveiliging op zeecontainers

Ankers voor op zeecontainers

Tijdelijke ankerpunten blijken uitermate geschikt voor kortdurende werkzaamheden. Met deze ankerpunten kun je op de specifieke plaats waar ze nodig zijn, een veilige werkomgeving creëren. Deze ankerpunten worden vóór de aanvang van de werkzaamheden geplaatst en naderhand weer verwijderd. Ze blijken ideaal voor locaties waar permanente valbeveiliging ontbreekt, waardoor ze een cruciale rol spelen in het waarborgen van de veiligheid op de werkplek.

Mobiele leeflijnen

Mobiele leeflijnen bieden flexibiliteit doordat ze gespannen kunnen worden tussen permanente of tijdelijke ankerpunten. In situaties waar permanente ankerpunten ontbreken, kunnen tijdelijke ankerpunten worden ingezet. Concreet kunnen beide uiteinden van de mobiele leeflijn eenvoudig bevestigd worden aan slings, waardoor een veilige werkomgeving wordt gegarandeerd.

Driepoten

In besloten ruimtes, waar toegang doorgaans beperkt is en een snelle reddingsoperatie noodzakelijk is wanneer een gebruiker bekneld raakt, speelt een driepoot een cruciale rol als ankerpunt. Reddingswerkers kunnen soepel door het gat afdalen met behulp van een reddingslier die direct boven het gat wordt gepositioneerd.

Vragen? Mail of bel onze PBM specialisten: