VANGLIJNEN

Vanglijnen voor elke situatie

Valstop- en positioneringssysteem  zijn de twee meest voorkomende valbeveiligingssystemen. Met een positioneringssysteem kan een gebruiker niet vallen, de lengte van de vanglijn is korter dan de afstand tot het valgevaar. Bij een valstopsysteem kan een gebruiker wel tot een val komen, maar wordt de val gestopt. Deze vanglijnen moeten een valdemper hebben, om de krachten die vrijkomen bij een val op te vangen en de gebruiker te beschermen.

Over het algemeen geldt dat werken met een positioneringssysteem de voorkeur heeft over werken met een valstopsysteem. Welk systeem het beste is voor u, hangt af van de eisen van de gebruiker en de werksituatie.

De juiste systeemconfiguratie voor elke situatie

Valstop- en positioneringssysteem  zijn de twee meest voorkomende valbeveiligingssystemen. Welk systeem het beste is voor u, hangt af van de eisen van de gebruiker en de situatie.

RESTRAINT WHITE

Restraint 12mm kernmantel vanglijn met stalen karabijnhaken met schroefvergrendeling.

RESTRAINT WHITE XL

12mm kernmanteltouw met een stalen haak aan de ene kant en een blauwe steigerhaak…

RESTRAINT WHITE ADJUSTABLE

Een verstelbare vanglijn voor positioneringssystemen met een minimale lengte van 1,2 meter…

RESTRAINT WHITE FORKED XL

12mm, 1,5 meter lange kernmanteltouw met stalen haak aan de ene kant en twee blauwe steigerhaken…

ADJUSTABLE POSITIONING LANYARD

Kernmanteltouw van 5 meter met bescherming tegen scherpe randen, lijnklem en stalen haak.

ARREST WHITE XL SHARP EDGE

12mm kernmantel, stijle helling val stop lijn van 2 meter. Uitgerust met een aluminium schroef…

ARREST SHARP EDGE FORKED XL

Gevorkte valstoplijn met schokabsorptie en 12 mm kernmanteltouw dat bestand is tegen scherpe…

ARREST FLEX XL

Uitrekbare vanglijn van 1,5 meter in rust en 2,0 meter wanneer uitgerekt. Uitgerust met aluminium schroef

ARREST FLEX FORKED XL

Uitrekbare vanglijn van 1,5 meter in rust en 2,0 meter wanneer uitgerekt. Uitgerust met aluminium…

ARREST FLAME RESISTANT FORKED XL

Hittebestendige vanglijn tot wel 385°C. Met twee geanodiseerde veiligheidshaken en schroef-karabijnhaak. Veiligheidshaken vereisen 100% afsluiting bij verandering van ankerpunt. De twee steigerhaken zorgen voor veilige aanhaking als de gebruiker zich moet verplaatsen van het ene ankerpunt naar een ander.

STEEL SNAP HOOK

Deze haak wordt niet los verkocht, maar wordt bijgeleverd bij bepaalde type vanglijnen die wij aanbieden. Deze veiligheidshaak wordt voornamelijk gebruikt voor positioneringsvanglijnen en is uitgerust met een dubbel veiligheidsmechanisme.

POSITIONERINGSSYSTEEM

Zorgt dat een gebruiker niet in een onveilige situatie terecht kan komen

Met een positioneringssysteem wordt voorkomen dat een gebruiker in een gevaarlijke situatie terecht kan komen. Het wordt aangeraden om in combinatie met een positioneringssysteem een vanglijn te gebruiken met een vaste lengte (doorgaans ≤ 2,0 m).

De lengte van de vanglijn hangt af van de situatie: in veel gevallen hangt de lengte af van de afstand van het ankerpunt naar de rand van het dak. In geval van verschillende afstanden wordt gebruikt gemaakt van een verstelbare vanglijn. Deze vanglijn kan door de gebruiker handmatig worden afgesteld op de juiste lengte. Dit is echter foutgevoelig, vandaar dat de verstelbare vanglijn wordt geleverd met een schokabsorptiesysteem. Dit systeem zorgt voor minimale kracht op het lichaam wanneer een val plaatsvindt.

VALSTOPSYSTEEM

Het stoppen van een val en minimaliseren van de krachten op de arbeider

Een valstopsysteem limiteert de bewegingsruimte van de gebruiker niet, maar is gemaakt om de gevolgen van een val te minimaliseren. Het doel van het valstopsysteem is te voorkomen dat in het geval van een val, de gebruiker de grond niet raakt. Verder zorgt het harnas dat de krachten die vrijkomen bij een val, verspreid worden over het lichaam van de drager. In het valstopsysteem is schokdemping opgenomen. Dit systeem zorgt ervoor dat de krachten worden verspreid. Valstop-vanglijnen zijn 1,5 tot 2,0 meter in lengte en zijn altijd uitgerust met schokdemping.

FALL ARRESTER KERNMANTEL

De configuratie van een valstop, bevestigd aan een kernmanteltouw kan gebruikt worden als verstelbaar positioneringssysteem voor bereik dat langer is dan 2 meter.
Andere toepassingen zijn ook mogelijk, zoals verticaal gebruik.

ROPE GRAB 11 MM

De lijnklem klemt zich vast aan het touw. Dit systeem kan gebuikt worden met 11 mm staalkabel.

ROPE GRAB 11MM (ENERGY ABSORBER)

De aan de lijnklem bevestigde schokdemper verlaagt de kracht van de val tot maximaal 6kN.

KERNMANTLE ROPE

Kernmanteltouw is geschikt voor combinatie met het Rope Grab systeem.

Menu