UW SECTOR

Veilig werken op hoogte in uw sector

Het AllRisk productportfolio bevat maat­werkoplossingen voor onder andere de volgende werkzaamheden en sectoren:

Alles over werken op hoogte voor school en schoolbestuur. Hoe draagt u zorg voor optimale veiligheid bij het uitvoeren van werkzaamheden op het dak van uw schoolgebouw? U leest het op deze pagina: werken op hoogte school.

Industriële gebouwen brengen enorm diverse werkomstandigheden met zich mee. Hitte, chemicaliën, extreme kou, nucleaire omgevingen en smalle ruimtes zijn slechts een korte opsomming en de procedures binnen de industriële sector zijn vaak complex. AllRisk is hier al jarenlang mee bekend. Ons advies, onze maatoplossingen en materialen sluiten volledig aan op de gevaren en vereisten binnen deze sector. Daarnaast hebben we de expertise en vereiste kennis en certificaten om valbeveiligingssystemen te ontwikkelen en te installeren in industriële omgevingen. Lees hier meer over ‘veilig werken op hoogte in de industrie’.

Als VvE vraagt u zich wellicht af wie er verantwoordelijk is voor het aanbrengen van valbeveiliging op het dak van een gebouw. En voor de gebouweigenaar wellicht interessanter: wie kan er aansprakelijk worden gesteld mocht een ongeval plaatsvinden? Vraag ons om kosteloos en vrijblijvend advies.

Lees meer over veilig werken op hoogte voor VvE’s

Voor werkzaamheden op daken zijn onze horizontale XSLinked en LinkedPro leeflijnsystemen uitermate geschikt. Dakdekkers moeten goede bewegingsvrijheid hebben en het hele dak veilig, snel en zonder belemmering kunnen belopen. AllRisk levert geschikte, comfortabele harnassen inclusief gereedschapskoord, uiteenlopende soepele meelopers (XSSlider) en keuze uit verschillende combinaties van ankerpunten en leeflijnen. LinkedPro biedt zelfs de ideale mogelijkheid tot meerdere gebruikers op één leeflijnsysteem, zodat elkaar passeren zonder loskoppelen mogelijk is.

In smalle, hoge elektriciteits- en zendmasten is het ondenkbaar niet te werken met de absolute zekerheid van veiligheid. Het veelvuldige gebruik van onze verticale leeflijnsystemen toont de geschiktheid ervan voor deze specifieke werkzaamheden. Behalve rotsvaste zekering aan een betrouwbaar verticaal leeflijnsysteem biedt AllRisk ook harnassen aan die de gebruiker beschermen tegen (statische) elektriciteit.

Speciaal voor werken op hoogte in industriële omgevingen, zoals petrochemie, heeft AllRisk behalve valbeveiliging ook producten die specifieke gevaren tegengaan. Bijvoorbeeld een antistatisch harnas voor toepassing in reactieve (explosie)gebieden, of een oplossing op maat voor omgevingen met hitte en brandgevaar.

Wereldwijd worden wind- en zonne-energie in toenemende mate onmisbare energiebronnen. Dit betekent dat er veel mensen werkzaam zijn in het bouwen en onderhoud ervan en de vraag naar geschikte valbeveiligingsproducten stijgt. Een uitdaging, want de werkomgeving is veeleisend, vooral bij windmolens. Enorme constructies, zware materialen, klimmen, abseilen, hijsen, in de lucht verplaatsen, stilhangen en meer. AllRisk heeft het antwoord op al deze vereisten en omstandigheden.

Op bijvoorbeeld zeeschepen en boorplatformen is valbeveiliging alles behalve overbodige luxe: bij toegang en het verlaten van het schip over een touw of smalle brug, bij betreding van het ruim via een noodzakelijke toegangsladder, bij het werken op containers en het laden of lossen van deze containers in de haven. Boorplatformen bevinden zich op open zee in regelmatig onstuimige weersomstandigheden. Wij verzorgen ook voor maritieme toepassingen valbeveiligingsproducten op maat, die werken op hoogte én op zee veilig stellen.

Voor architecten draait het niet om het hoe en wat van onze oplossingen, maar om het visuele eindresultaat. Om valbeveiliging onopvallend te verwerken in een design of om de zichtbare impact te minimaliseren, is vroege betrokkenheid van AllRisk bij het ontwerp het meest ideaal. We denken mee en kunnen wetgeving en onmisbare veiligheid samen met de wensen van de opdrachtgever en de architect op maat afstemmen. Met als eindresultaat (kostenefficiënte) veiligheid op hoogte en beperkte impact op het design.

Doordat we verspreid over heel Nederland projecten uitvoeren, komen we veel uiteenlopende werkomstandigheden tegen. We begrijpen de uitdagingen waarmee gebruikers in diverse sectoren te maken hebben bij werkzaamheden op hoogte. Dankzij de innovatieve producten in ons assortiment kunnen we altijd de juiste oplossing bieden voor branchespecifieke werkomstandigheden en –omgevingen.

Meest recente blogs

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts: