DAKRAAMSCHERMEN

Kee Cover® – De ideale bescherming tegen doorvalgevaar

De Kee Cover® is een dakraamscherm dat wordt gebruikt voor het afschermen van daklichten en dakramen. Hiermee worden de fragiele delen in het dak beschermd voor zowel degene die het dak betreedt als het element zelf. Door deze fragiele elementen te beschermen wordt doorvalgevaar voorkomen.

Ons aanbod van valbeveiligingsoplossingen is ontworpen om mensen te beschermen en uw dak te behouden. Het daklicht wordt beschermd door een stevig gaaspaneel dat op een stevig metalen frame rust. Dankzij de  gebruikte gaaspanelen worden de onbeschermde daklichten bedekt zonder het licht tegen te houden dat in het gebouw moet binnenkomen.

Kenmerken van de Kee Cover®

 • Geschikt voor kouddak trapeziumplaten en felsdaken.
 • Eenvoudige montage en voordelige installatiekosten.
 • Verzinkte onderdelen voor een grotere duurzaamheid en lange levensduur.
 • Lichtinval kan behouden blijven.
 • Het systeem kan op variabele hoogten worden ingesteld.
 • Beschermd zowel de elementen op het dak als het onderhoudspersoneel
 • Te gebruiken voor lange daken zoals magazijnen en loods gebouwen.
 • Panelen kunnen worden voorzien van een opvallende kleurcoating.
 • Te gebruiken in combinatie met XSPlatforms Work at Height valbeveiligingssystemen.

Doorvalgevaar voorkomen met de Kee Cover®

Doorvalgevaar ontstaat door onvoldoende afscherming van dakramen of lichtstraten.In de praktijk komt het nog steeds te vaak voor da lichtkoepels, dakramen of lichtstraten slecht worden schoongemaakt en daarom snel over het hoofd worden gezien tijdens werkzaamheden op het dak.

Overigens kunnen deze lichtkoepels of lichtstraten door UV straling en weersinvloeden in sterkte afnemen, wat bij onachtzaamheid kan zorgen voor doorvalgevaar, met mogelijk fatale gevolgen. De Kee Cover® is een praktisch dakraamscherm dat ervoor zorgt dat lichtkoepels of lichtstraten beschermd zijn tegen doorvallen.

Standaard panelen

De standaard Kee Cover panelen worden vrijwel vlak op het dakoppervlak bevestigd en zijn ontworpen om in een reeks over het daklicht te monteren.

Verhoogde panelen

Met verhoogde Kee Cover panelen kan er een grotere afstand tussen het gaaspaneel en het daklicht worden gecreëerd. Hiermee kan bij een val het gewicht worden opgevangen zonder dat het daklicht beschadigd raakt.

Certificeringen

De Kee Cover® dakraamschermen zijn gecertificeerd en getest volgens de volgende criteria.

 • Getest volgens EN 1873:2014 en volgens de criteria en belastingen van de UK ACR Red Book Test For Non-Fragility of Roof Assemblies. Deze test bestond uit een gewicht van 45 kg dat een vrije val maakte over een valhoogte van 1,2 m. Het paneel weerstond vervormingen en penetratie door belasting op het gaaspaneel.
 • De Kee Cover® dakraamschermen worden geleverd met een gegalvaniseerde afwerking, uitgevoerd volgens BS EN ISO 1461:1999 thermisch verzinkte coatings met een gemiddelde laag van 40 micron.
Waarom moet je lichtstraten en -koepels afbakenen

Heeft u interesse in het Kee Cover® dakraamschermen? Neem contact op met
onze accountmanagers via +31 183 569 111 of contacteer via het contactformulier.