ANKERPUNTEN VOOR WERKEN OP HOOGTE

Ankerpunten voor valbeveiligingsoplossingen op maat

De verschillende ankerpunten van AllRisk hebben elk hun eigen kenmerken en zijn dus geschikt voor specifieke toepassingen. Voor oplossingen op maat zijn ze bruikbaar voor verschillende toepassingen: als onderdeel van een leeflijnsysteem, voor positionering, als losstaand ankerpunt voor PBM’s of voor Rope Access
(denk aan abseilwerkzaamheden).

Tip: lees meer over de EN795 norm, deze is onlangs gewijzigd. Dit heeft invloed op het plaatsen van ankerpunten op het dak.

De XSGlobe is geschikt als individueel ankerpunt, bijvoorbeeld als bevestigingspunt voor PBM’s. Het veiligheidsoog kan 360° draaien en geeft de gebruiker dus veel bewegingsvrijheid. Dit ankerpunt kan gemonteerd worden op diverse beton-, staal- en houtdaken. Oplossingen op maat voor andere ondergronden zijn mogelijk. De XSGlobe is als aanvullend ankerpunt te gebruiken bij een XSLinked of LinkedPro leeflijnsysteem.

De RAP Globe heeft dezelfde eigenschappen als de XSGlobe, met een klein verschil in toepassingsmogelijkheden. Dit ankerpunt is te gebruiken voor positionering, valbeveiliging en bij installatie op een betonnen ondergrond ook voor Rope Access. De ‘RAP Globe Eye’ draait 360° om zijn as. Als extra functionaliteit ten opzichte van de XSGlobe kan dit oog echter ook tot een hoek van 165° op en neer in de gewenste stand gepositioneerd worden. Dit maakt abseilwerkzaamheden mogelijk.

De XSImpact RAP is geschikt als extra ankerpunt in een XSLinked of LinkedPro leeflijntraject. De XSImpact RAP kan op vrijwel alle daktypen bevestigd worden. Oplossingen op maat voor specifieke ondergronden zijn mogelijk.

Wilt u meer informatie of advies?
Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op: