Groendaken, veilig tuinieren op hoogte

Groendaken, veilig tuinieren uit de hoogte

Waar mensen vaker kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin (zonder groen), worden er steeds meer daktuinen aangelegd. Gelukkig maar, want groendaken zijn een welkome verrijking van de stedelijke omgeving. Ze zorgen voor vergroening van onze pragmatisch ingerichte steden.

Subsidie
Wist u dat u subsidie kunt krijgen voor het aanleggen van een groendak? Deze subsidie stimuleert vele bedrijven en particulieren tot het aanleggen van een groendak. En deze regeling geldt vaak ook voor het begroenen van een gevel.

Creatief tuinieren
Uit het nieuwsitem van EditieNL van gisterenavond, blijkt ook weer hoe creatief mensen omgaan met deze nieuwe trend. Er wordt zelfs bier gebrouwen van regenwater dat wordt opgevangen van het groendak en scholieren verbouwen er hun eigen munt voor in de thee.

Onderhoud
Groendaken zijn grotendeels zelfvoorzienend, maar toch vergen ze tenminste twee keer per jaar onderhoud – denk daarbij met name aan de vegetatie en de afvoer.

Wij hebben al eerder geschreven over het veilig uitvoeren van deze werkzaamheden op hoogte door het gebruik van de juiste valbeveiliging. In het nieuwsitem van het AD en in het blog over groendaken voor VvE’s kunt u hierover meer lezen.

Wilt u persoonlijk advies over veilig werken op groendaken? Laat uw gegevens achter en één van onze valbeveiligingsexperts neemt vrijblijvend contact met u op.

Groendaken, Leeflijnsystemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.