Samenwerken aan veilig werken op hoogte

AllRisk werkt samen met Mastermate om veilig werken op hoogte te bevorderen

Vallen van hoogte staan bovenaan de lijst met meest voorkomende arbeidsongevallen in Nederland, terwijl veel van deze ongevallen te voorkomen zijn. AllRisk valbeveiliging vindt dat iedereen over de juiste kennis en veiligheidsmiddelen moet kunnen beschikken om veilig te kunnen werken op hoogte. Om deze reden werken we samen met technische groothandels. Een van deze samenwerkingspartijen is Mastermate.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mastermate, om zo te laten zien hoe we samenwerken aan veilig werken op hoogte. Een eerdere versie van dit artikel is al verschenen op de website van Mastermate.

Veilig werken op hoogte

Het juiste advies

Vakmensen voorzien van de juiste valbeveiliging begint in de vestigingen van Mastermate met advies over en de verkoop van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) voor valbeveiliging. Frank Hulleman, salesmanager bij AllRisk: “Wij vinden dat iedereen die op hoogte werkt, moet kunnen beschikken over het juiste materiaal. Daarom zijn we blij dat Mastermate onze producten in haar assortiment heeft opgenomen. Het schappenplan, wat toegepast is in de winkels van Mastermate, geeft klanten een duidelijk inzicht in welke PBM nodig zijn voor werken op hoogte. Ook hebben we een speciale valbeveiligingswijzer, met al onze valbeveiligingsproducten, ontwikkeld.

Anja Schilder, PBM-specialist bij Mastermate, is enthousiast over deze valbeveiligingswijzer: “Klanten reageren vaak verrast als ik de valbeveiligingswijzer met ze doorneem. Ze zijn zich niet bewust dat er voor specifieke werksituaties een speciale veiligheidsset bestaat. Met de brochure kan je de klant een advies op maat geven over de juiste veiligheidsmiddelen.”

Kennis delen over valbeveiliging

Om valongelukken te helpen voorkomen deelt AllRisk kennis. De klant volledig ontzorgen in veilig werken op hoogte met advies, producten en service, is het doel van zowel Mastermate als AllRisk. Anja: “Bij Mastermate vinden we persoonlijke aandacht belangrijk. We zijn betrokken bij klanten en hun projecten. Proactief advies geven over veilig werken, PBM en valbeveiliging, hoort daar bij. Neem je een partner als AllRisk mee naar de klant, dan laat je zien dat je zijn vragen en problemen serieus neemt. Dat waarderen klanten.” Dat past ook bij de visie van AllRisk, vult Frank aan: “Mastermate kent de klant en zijn situatie, en wij zijn expert in veilig werken op hoogte. Daardoor vullen we elkaar perfect aan en kunnen zo uitstekend meedenken met de klant van Mastermate. Samen kunnen we de klant optimaal adviseren en volledig ontzorgen.”

Voorbeeld van het schappenplan voor valbeveiliging

Samen naar de klant

“Met partners zoals Mastermate werken we aan een toekomst waarin iedereen veilig op hoogte werkt en aan het einde van de dag terug naar huis kan zonder incident”, aldus Frank. Een mooi voorbeeld van de samenwerking is een bouwbedrijf in Noord-Holland waarvoor Anja en Frank een pakket veiligheidsharnassen hebben samengesteld. Frank: “Op uitnodiging van Anja zijn we meegegaan en hebben we geïnventariseerd wat er nodig is. We hebben onze producten gedemonstreerd en daarna een advies gegeven.” Anja: “Iedere werknemer kreeg het harnas op maat aangemeten. Dat was perfect! Nu meld ik me elk jaar bij deze aannemer en neem dan de veiligheidsharnassen en overige valbeveiliging in voor de jaarlijkse veiligheidskeuring. De aannemer hoeft nergens aan te denken. Werknemers uitrusten met de juiste PBM voor werken op hoogte? Mastermate en AllRisk en regelen het!”

Valbeveiligingswijzer

Download de valbeveiligingswijzer om te zien wat het assortiment van AllRisk te bieden heeft. Wilt u meer weten over het valbeveiligingschappenplan? Neem dan contact met ons op.

download valbeveiligingswijzer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.