KANTOORCOMPLEX PAULINA, MAASDIJK

XSRail valbeveiliging systeem aan kantoorcomplex Paulina Maasdijk

Op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk staat Paulina, een energieneutraal kantoorpand uit de koker van Moen & van Oosten Architecten.
Het gebouw wordt ten opzichte van het maaiveld opgetild en bevat een groot atrium, met links en rechts zwevende kantoorvleugels die worden omkaderd met lichte aluminium roostervloeren die als glazenwassersbordes dienen. Zulke bordessen zijn eveneens aan de buitenkant van het pand aangebracht waar ze naast de toegang tot de beglazing ook dienstdoen als buitenzonwering.

Geborgde esthetiek

Om voor glazenwassers veilig werken op hoogte te realiseren er gekozen voor een XSRail valbeveiliging systeem van XSPlatforms. De architect zocht een relatief onzichtbare oplossing voor het veilig werken op hoogte. Samen met de leverancier van de roostervloeren is er een speciale bevestigingsbeugel ontworpen waaraan zowel de roosters als het railsysteem bevestigd kon worden. Met deze twee-in-een oplossing is zowel de veiligheid als de esthetiek geborgd.

Soepel en comfortable

Elk XSRail traject bestaat uit segmenten van zes meter die op een viertal punten aan de bordessen zijn bevestigd. Het systeem bestaat uit een rails en een beveiligingsmechanisme. Dit mechanisme wordt ook wel vangwagen of runner genoemd en garandeert een soepele geleiding en comfortabele geruisloze verplaatsing van de gebruiker. De starre verbinding van het railsysteem zorgt ervoor dat een glazenwasser bij instabiliteit hooguit 20 centimeter valt. Dit XSRail valbeveiligingsysteem kan tot zes personen dragen. Dit houdt in dat bij een ongeval op hoogte de reddingswerkers alsnog veilig gebruik kunnen maken van het systeem.

De oplossingen van AllRisk worden door architecten zeer gewaardeerd. Dat bewijst onze aanwezigheid in verschillende bestekken. Paulina is het tweede project dat AllRisk samen met Moen & van Oosten hebben gerealiseerd. De samenwerking aan project De Walvis op Bickerseiland in Amsterdam smaakte duidelijk naar meer.

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts:

Kantoorcomplex Jonckerweg Noordwijk
Prinsenveste Culemborg