KANTOORCOMPLEX JONCKERWEG, NOORDWIJK

Vernieuwde valbeveiliging voor kantoorgebouw Jonckerweg in Noordwijk

In 2010 rees er in de Zuid-Hollandse Duin- en Bollenstreek het kantoorgebouw Jonckerweg. Dit gebouw in Noordwijk werd ontworpen door Architect Jan Splinter. Met karakteristieke kenmerken zoals helder, transparant en duurzaamheid is de Jonckerweg een lust voor het oog voor eenieder die van ruimtelijke vormgeving houdt. Dit duurzame kantorencomplex bestaat uit 2 verdiepingen met rondom aan de buitenkant gesitueerde glazenwassersbordessen.

Valbeveiliging voor glazenwassers

Het gebouw dient te zijn voorzien van valbeveiliging zodat een glazenwasser veilig op hoogte kan werken. Valbeveiliging zoals een hekwerk doet in dit geval een afbreuk aan de esthetiek van het gebouw. Collectieve valbeveiliging op de bordessen was dan ook geen optie.

Om de esthetiek en de veiligheid van glazenwassers te waarborgen had AllRisk in 2010 de valbeveiliging verzorgd in vorm van een XSLinked plafond systeem. Dit systeem bestond uit een horizontale leeflijn met daaraan een meeloper (XSSlider). De glazenwasser kon zich eenvoudig middels een harnas + vanglijn of valstopapparaat zekeren aan het systeem en veilig het bordes betreden.

Na keuring en inspectie bleek dat na 13 jaar dit XSLinked systeem toe was aan vervanging waarna Van der Wiel Bouw besloot AllRisk opnieuw in te schakelen. Bij het vernieuwde systeem wordt voor de glazenwassers dezelfde veiligheidsmethode gebruikt.

Nieuwe XSLinked beugels en bochten aan de plafonds

Het verouderde systeem bestond uit gegoten bochten- en beugelonderdelen van XSPlatforms. Gezien deze onderdelen niet meer leverbaar waren, werd er besloten het systeem in z’n geheel te vervangen.

Aan beide verdiepingen werd een nieuw XSLinked systeem geïnstalleerd. Doordat de pasvormen van de beugels en bochten hetzelfde zijn als van de oude onderdelen, hoefde de AllRisk installateurs geen nieuwe gaten te boren. Beide verdiepingen zijn op deze manier opnieuw voorzien van 246 m staalkabel dat rondom het gebouw gespannen is.

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts:

Daktuin VVE Newton Dordrecht
Kantoorcomplex Paulina Maasdijk