GROENDAK LEERPARKPROMENADE, DORDRECHT

Veilig groendak onderhoud met valbeveiliging

Veilig groendak onderhoud met behulp van valbeveiliging aan de Leerparkpromenade

Leerpark Dordrecht is een stadswijk in wording. Ontmoeten, verbinden en inspireren is hetgeen war het voor staat, zo ook voor de VVE Newton. Deze Vereniging van Eigenaren beheert 1 van de unieke daken van het Leerpark namelijk een groendak waarin elk seizoen wel iets in bloei staat.

Deze zogenoemde daktuin is voorzien van diverse flora waarin biodiversiteit hoogtij viert. Diverse soorten vlinders en bijen vinden er heil en gedijen goed tussen de vele bloemen en planten.

Valbeveiliging ter bescherming van de hoveniers

De daktuin beslaat een oppervlak van 2×300 m2 waartussen een irrigatiesysteem is aangelegd dat de tuin voorziet van water. Hier zijn eveneens 4 lichtkoepels aangelegd die de onderliggende studio’s voorzien van natuurlijke lichtinval.

Deze lichtkoepels zijn een vorm van doorvalgevaar, zeker in combinatie met de irrigatie waterslangen dat struikelgevaar met zich meebrengt.

Om de professionele hoveniers te beschermen tegen het valgevaar is er gekozen deze lichtkoepels af te schermen met Kee Dome Mini’s. Dit collectieve type valbeveiliging is niet alleen ontworpen om onderhoudspersoneel en de lichtkoepel te beschermen, maar ook de mensen die zich in de ruimte onder de lichtkoepel bevinden. Terwijl de Kee Cover de hovenier tegen doorval gevaar beschermd zorgt het er ook voor de dat de lichtinval door de koepel behouden blijft.

Bent u benieuwd naar wat onze valbeveiliging experts voor u kunnen betekenen?

Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze valbeveiliging experts staan u graag te woord.
Bel ons over al uw valbeveiliging vragen of stuur een bericht via ons contactformulier.

De Walvis, Bickersgracht Amsterdam
Kantoorcomplex Jonckerweg Noordwijk