PRINSENVESTE CULEMBORG

Overzicht valbeveiliging op appartementencomplex

Valbeveiliging op groendaken van appartementencomplex Prinsenveste

De Prinsenveste in Culemborg is een appartementen complex gerealiseerd in 2017 door aannemersbedrijf P. Van Leeuwen. Het gebouw bestaat uit vijf woonlagen die trapsgewijs zijn vormgegeven om zo aansluiting met de omliggende rijtjeshuizen te realiseren.

Het appartementencomplex bestaat uit 30 woningen, waaronder twee penthouses. De penthouses hebben uitzicht over de sedum groendaken van het complex. Bovenop de penthouses bevindt zich een grinddak.

Om veilig onderhoud te kunnen plegen is vanuit de VVE de keuze gemaakt om Koops Dakbedekking en AllRisk valbeveiliging in te schakelen.

Op het grinddak, het hoogste punt van het gebouw, circa 20 meter hoog, zijn 11 XSGlobe ankerpunten geïnstalleerd. Voor dit systeem is ook een mobiele leeflijn meegeleverd. Deze kan tijdelijk tussen twee ankerpunten worden geïnstalleerd om meer bewegingsvrijheid te creëren.

De vier sedum groendaken die het complex telt zijn voorzien van XSPlatforms‘ XSLinked horizontale leeflijnsystemen. In totaal is er 66 meter horizontale leeflijn geïnstalleerd. Zo kunnen monteurs en onderhoudsmedewerkers gemakkelijk en veilig over het dakoppervlak bewegen. Deze oplossing is tevens ook zeer geschikt voor de bewoners van de penthouses, omdat hij niet al te veel inbreuk maakt op hun uitzicht.

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts:

Kantoorcomplex Paulina Maasdijk
Cals College Nieuwegein