HARNASSEN

Veiligheidsharnas

AllRisk heeft vijf verschillende harnassen in het assortiment.

Advies over het juiste harnas kunnen wij u persoonlijk geven: neem daarvoor contact met ons op. Een harnas uitproberen en aanschaffen kunt u bij één van onze dealers. Voor een dealer bij u in de buurt, neem contact op met onze accountmanager Frank Hulleman.

Wat is belangrijk bij aanschaf van een harnas?
Gebruik van valbeveiliging is in Nederland vanaf 2,5 meter hoogte verplicht, mits er valgevaar is en er geen andere (collectieve) veiligheidsvoorzieningen getroffen kunnen worden.

Een goede toepassing van valbeveiliging begint met het juiste veiligheidsharnas. Niet alleen het type is belangrijk, ook de juiste maat. Een te groot of te klein harnas kan bij een val alsnog lichamelijk letsel veroorzaken. Onze harnassen hebben een levensduur van 10 jaar vanaf de datum van in gebruik name. Na een val treden er zichtbare en onzichtbare beschadigingen op. Ook dan moet het harnas vervangen worden door een nieuwe.

Omdat een veiligheidsharnas onder de persoonlijk beschermingsmiddelen valt (met risico factor 3), dient het harnas gelabeld te zijn met het betreffende normeringsnummer en de productiedatum. Ook moet ieder harnas jaarlijks gekeurd worden door een hiertoe geautoriseerd persoon of bedrijf.

Meer over harnassen leest u in ons blog.

Heeft u vragen over welk harnas geschikt is of over de keuring/inspectie van een harnas? Stuur ons een bericht:

Rescue
Gemeentehuis Gorinchem