RESCUE

Rescue materialen

AllRisk heeft o.a. de volgende rescue materialen in het assortiment: Automatisch afdaalapparaat Decender Ascender (L+R) Rescuekit Universal rescue device Rescue katrol.

Werken op hoogte is één…maar redden is iets anders. Wat te doen als een collega valt of nog erger: als u alleen werkzaamheden uitvoert en ten val komt? Rescue materialen en reddingssystemen worden vaak over het hoofd gezien als men op hoogte gaat werken. Deze zijn juist onmisbaar voor de juiste hulpverlening in geval van een noodsituatie. Men dient zich bewust te zijn van eventuele (val)gevaren en deze vooraf te inventariseren. Zo kan er vooraf worden vastgesteld wat te doen in geval van een noodsituatie.

Ook in besloten ruimten zijn rescue materialen onmisbaar. Deze ruimten zijn nauw, slecht geventileerd, donker en zeker niet gemaakt om lang in te verblijven. Terwijl deze kleine ruimten juist slecht toegankelijk zijn voor hulpverleners. De juiste toerusting is dan van levensbelang, zoals materiaal om snel, maar veilig af te kunnen dalen en om te kunnen hijsen in smalle openingen. AllRisk kan voor u alle gewenste materialen leveren die u nodig hebt voor het uitvoeren van reddings- en afdaalacties. Wij verzorgen ook uitgebreide rescue trainingen.

Valbeveiliging voorkomt dat iemand naar beneden valt, maar daarmee is alles nog niet gered. Een persoon is niet altijd zelf in staat om weer vaste grond onder de voeten te krijgen. Snelle hulpverlening is essentieel, omdat te lang in een harnas bungelen krachten uitoefent op het lichaam en de bloedsomloop verstoort. Dit kan uiteindelijk leiden tot flauwvallen en een shock toestand, dat ernstig zuurstoftekort in hart, hersenen en nieren kan veroorzaken. Zonder goede en snelle rescue kan een opgevangen val dus nog steeds veel schade toebrengen.

Heeft u vragen over rescue materialen? Stuur ons een bericht:

Veiligheidshaken
Harnassen