VEILIG WERKEN OP HOOGTE – IN DE BOUWSECTOR

Veilig werken op hoogte in de bouw

Jaarlijks vinden er in de Nederlandse bouwsector honderden arbeidsongevallen plaats met verschillende oorzaken. Het merendeel van deze ongevallen worden benoemd als “een val van hoogte”. Een schrikbarend feit omdat de wet- en regelgeving in Nederland zodanig is ingesteld dat, wanneer er naar behoren gewerkt wordt, een val vaak niet mogelijk is.

Eén van de oorzaken kan zijn dat er dagelijks tot wel honderden verschillende bouwvakker op één locatie kunnen werken, in opdracht van verschillende werkgevers. Echter dient elke bouwvakker zich te conformeren aan de regels van de bouwlocatie welke vrijwel altijd conform de meest actuele Europese wet- en regelgeving zijn opgesteld. Veilig werken op hoogte is daar een belangrijk onderdeel van.

AllRisk heeft een duidelijk visie als het aankomt op veilig werken met valbeveiliging. Zo ook in deze sector. Onderstaande afbeelding geeft een globale weergave van de mogelijkheden van veilig werken op hoogte in de bouw.

null

Bouwset Basis (19000)

Voor werkzaamheden tijdens de bouw hebben we een basisset samengesteld, die bestaat uit enkel persoonlijke beschermingsmiddelen die niet standaard door opdracht of werkgevers voorzien worden.

Bouwset Extra (19007)

Een PBM-set die gebruikt kan worden als onderdeel van een valstopoplossing voor werkzaamheden in de bouw op platte oppervlakken/daken of licht hellende daken (< 15°).

Benieuwd naar de valbeveiligingsoplossing voor uw specifieke sector?
Stuur ons uw vraag en onze experts informeren u over de best passende oplossing!
Contact