THE WALL UTRECHT

the-WALL-Utrecht-valbeveiliging-AllRisk-en-XSPlatforms

Valbeveiliging voor winkelcentrum The WALL

Toepassing: leeflijnsystemen inpandig

In opdracht van de vastgoedbeheerder en van Rijn Bouwbedrijf, leverde AllRisk in samenwerking met XSPlatforms in totaal 1140 meter leeflijn voor het langste gebouw in Nederland: winkelcentrum “The Wall” langs de A2 ter hoogte van Utrecht.

LinkedPro bovenloopsystemen

De oplossing van AllRisk bestaat uit verschillende LinkedPro bovenloopsystemen, gemonteerd aan de binnenzijde van de kenmerkende rode gevelconstructie. Het betreft hier een valbeveiligingsoplossing op maat: de bijzondere gevelconstructie van “The Wall” vereiste een speciale wijze van montage, waarvoor op maat gemaakte,
L-vormige beugels zijn vervaardigd.

Doorvalgevaar

Dit systeem is bedoeld om gebruikers te beschermen tegen het doorvalgevaar dat bestaat in de overkapping van het winkelcentrum. De binnenzijde van de overkapping moet namelijk veilig toegankelijk zijn voor schoonmaakwerkzaamheden en kleine reparaties.

Harnas en meeloper

Een gebruiker draagt een veiligheidsharnas, die met een vanglijn verbonden is met een meeloper aan de staalkabel. Daarnaast heeft dit systeem ook een afzonderlijke meeloper die fungeert als handvat, om het risico op valongelukken zo veel mogelijk uit te sluiten.

Vragen over dit project? Neem contact op met één van onderstaande valbeveiligingsexperts:

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts:

Van der Valk Vianen
Hypsos