SHELL TANKSTATIONS

shell veilig werken op hoogte met valbeveiliging

Project: Shell tankstations

Toepassing: Permanente valbeveiliging

Shell Nederland heeft besloten de daken van haar tankstations te voorzien van valbeveiliging. Veiligheid staat bij Shell hoog in het vaandel. Periodiek worden de daken en de daarop aanwezige installaties van de benzinestations geïnspecteerd en/of onderhouden. Vanzelfsprekend moeten ook deze werkzaamheden veilig en gebruiksvriendelijk worden uitgevoerd. Om dit mogelijk te maken, heeft Shell gekozen om hiervoor een valbeveiligingssysteem van AllRisk te laten aanbrengen.

Roestvrijstalen valbeveiligingssystemen

De Shell-tankstations zijn gefaseerd voorzien van valbeveiliging. Het valbeveiligingssysteem van AllRisk is gebaseerd op een roestvrijstalen borgingssysteem, welke kan worden toegepast op verschillende soorten daken en dakconstructies. Het is bruikbaar als borgingspunt en als steun in een staalkabeltraject. Volgens AllRisk heeft het nieuwe systeem als voordeel dat het gemakkelijk en snel kan worden gemonteerd zonder het dak onnodig te beschadigen.

Montage valbeveiliging zonder beschadigen dak

Het systeem wordt rechtstreeks op de bestaande dakbedekking gemonteerd door het met één boorgat te verankeren aan de dakconstructie. Het bestaande dak en de dakbedekking hoeven voor de installatie dus niet stuk gesneden te worden. Uiteraard is de bevestiging waterdicht. Het systeem is voorzien van een geïntegreerde schokabsorbering. Ook dit sprak Shell aan. Tankstations zijn veelal voorzien van “lichtere” dakconstructies. Bij een val vangen een interne veer en een demper de vrijkomende krachten op. De krachten worden dus niet doorgeleid naar de onderliggende dakconstructie, maar opgevangen door de steun zelf.

Het dak wordt daarom nauwelijks belast, hetgeen een uitkomst is voor de veelal lichtere daken van tankstations.

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts:

Plieger
Gemeente Noord-Beveland