RHENUS LOGISTICS

XSGlobe ankerpunten voor een veilige daktoegang en onderhoud aan zonnepanelen.

Rhenus Logistics, een van origine Duits bedrijf, heeft een aantal grote magazijnlocaties op verschillende plaatsen in Nederland. Twee van deze locaties bevinden zich op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son. Beide gebouwen kennen een uniek karakter op het gebied van ontwerp, maar hebben ook hun overeenkomsten. Zo zijn de daken van beide panden uitgerust met een zeer groot aantal zonnepanelen (ca. 15.000 stuks per dak).

Om een veilige toegang te creëren tot deze daken en de zonnepanelen (bijvoorbeeld voor onderhoud of reparaties), installeerde AllRisk in twee fasen diverse losse XSGlobe ankerpunten.

Fase 1 behelsde de installatie van 60 losse ankerpunten op de locatie Son 1 (2012). Fase 2 vond plaats op locatie Son 2 (2016) waar nog eens 64 ankerpunten werden geïnstalleerd. Op beide locaties is gekozen voor een oplossing met XSGlobe ankers op de rand van de veilige zone – 4 meter van de dakrand, voor optimale toegang tot de zonnepanelen. Ook zijn er op de hoeken anti-pendule ankerpunten aangebracht om een mogelijke penduleval te voorkomen.

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts:

Adruu B.V.
Universiteit Utrecht