JOHAN CRUIJFF ARENA

Veilig werken op hoogte in voetbalstadion dankzij diverse valbeveiligingsoplossingen.

De Johan Cruijff ArenA, in 1996 geopend als Amsterdam ArenA, is het grootste voetbalstadion van Nederland en is gelegen in het zakencentrum van Amsterdam-Zuidoost.

Naast de installatie van de toegepaste permanente valbeveiliging wordt ook de inspectie en het onderhoud ervan jaarlijks exclusief uitgevoerd door AllRisk.

Constructie (1999)
Door de multifunctionele inzet wordt dit stadion buiten het voetbalseizoen om regelmatig omgebouwd tot concertzaal of evenementenhal, waarvoor werken op hoogte veelal vereist is. Kort na de opening heeft AllRisk in de bovenste delen van het stadion (onder de constructie van het dak) zo’n 43 bovenloopsystemen geïnstalleerd met werkhoogtes variërende van 30 tot 75 meter hoog.

Buitenring (2005)
In een latere fase zijn er meerdere horizontale wandsystemen geplaatst aan de zogenoemde buitenring van het stadion. Deze geven glazenwassers en onderhoudsmedewerkers toegang tot de diverse podia/daken aan de buitenzijde van het gebouw.

Glasbewassing (2014)
De corridor van de ArenA bevat diverse raampartijen welke uitzicht over het stadionplein mogelijk maken. Om een veilige glasbewassing boven de aanwezige trappen te faciliteren zijn er diverse leeflijnsystemen toegepast die aan de wand, boven de ramen, zijn gemonteerd.

Trappenhuizen (2017)
Cameratoezicht is van groot belang voor de ArenA. Om een veilige toegang tot de camera’s bovenop de trappenhuizen (Noord & Zuid) mogelijk te maken, voor bijv. onderhoud, installeerde AllRisk 2 leeflijnsystemen op deze locaties.

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts:

Tata Steel Maastricht
Koninklijke Burgers’ Zoo