AANVULLING JOHAN CRUIJFF ARENA

Aanvulling van veiligheidsvoorzieningen met permanente hekwerken voor voetbalstadion.

Sinds de naamswijziging in 2018 ondergaat de Johan Cruijff ArenA een ware metamorfose. Zo wordt het grootste voetbalstadion van ons land onder andere voorzien van een heel nieuw aangezicht. De verbouwing is in handen van huisaannemer Ballast Nedam en moet gereed zijn voor de aanvang van het Europees Kampioenschap voetbal in 2020, welke deels in ons land wordt georganiseerd. De verbouwing vindt plaats in drie fasen: fase 1 behelst de oostzijde, fase 2 de noordzijde en fase 3 de zuidzijde.

De nieuwe gevels van de Johan Cruijff ArenA zullen gaan bestaan uit zogenaamde kussengevels. Dit kenmerkende ontwerp is ook terug te vinden bij één van de grootste stadions van Duitsland, de Allianz Arena in München.

Om de binnenzijde van deze gevels veilig toegankelijk te maken voor personeel, om onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren, zijn er looppaden aangelegd. Deze looppaden zijn door AllRisk afgeschermd met een op-maat-gemaakt permanent XSGuardrail hekwerk . In totaal bevat de installatie van deze eerste fase zo’n 115 meter aan leuningwerk, gemonteerd op ca. 70 staanders.

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts:

Cals College Nieuwegein
rvv Neptunus-Schiebroek