BURCHT MASIUSPLEIN

Wandsysteem ten behoeve van positionering voor groenonderhoud.

Dit project geeft een andere blik op veilig werken op hoogte. Geen dak van een grote fabriekshal of industriële installatie, maar een leeflijnsysteem ten behoeve van gebiedsbegrenzing, gemonteerd aan een oude burcht.

Bij de stedenbouwkundige verbouwing van het Masiusplein te Zevenaar, werd besloten de contouren van de oude burcht te herstellen en deze te combineren met de ingang van een nieuwe ondergrondse parkeergarage. In het ontwerp van het plein zijn diverse groenstroken opgenomen die vanzelfsprekend ook onderhoud vereisen.

Ten behoeve van dit groenonderhoud heeft AllRisk een horizontaal leeflijnsysteem gemonteerd aan de wand van de oude burcht. Hoveniers en andere werkers kunnen zich doormiddel van een vaste of verstelbare positioneringslijn aan dit systeem bevestigen en zo het risico op een val in de naastgelegen parkeergarage voorkomen. Van belang is dat de gekozen veiligheidslijn ten alle tijde niet langer is dan de afstand van het systeem naar de rand van de groenstrook.

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts:

Juvenaatlaan
Woningen te Raamsdonk
Menu