VEILIGHEIDSHAKEN

Over onze veiligheidshaken

AllRisk biedt u een modern assortiment veiligheidshaken in diverse soorten en maten. Deze zijn allemaal conform EN 362:2004, gekeurd volgens de CE-norm en voldoen aan de minimaal vereiste weerstand van 15kN. Onze veiligheidshaken zijn vervaardigd van staal of aluminium. Het zijn verbindingselementen die voorkomen in een zeer groot deel van alle valbeveiligingstoepassingen.

Jaarlijkse keuring voor veiligheid
Iedere veiligheidshaak behoort tot de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en voor een veilige en betrouwbare werking moeten veiligheidshaken dan ook verplicht elk jaar worden geïnspecteerd en gekeurd. Er wordt dan getest op de werking en gecontroleerd op roestvorming, beschadigingen en vervormingen. Al deze dingen kunnen de weerstand die de haak kan opvangen namelijk gemakkelijk negatief beïnvloeden.

Grootte en sluitingen
De openingen en grootte van onze veiligheidshaken verschillen in afmeting en ook het sluitingsmechanisme varieert. Er zijn bijvoorbeeld openingen van 17, 22, 60 en 85 mm. Sommige veiligheidshaken zijn met maximaal twee eenvoudige manuele handelingen te openen. De meeste haken hebben echter een draaimechanisme of een automatische sluiting, de zogeheten Twist Lock. Deze twee typen sluitingen zijn gebruiksvriendelijker en vooral de Twist Lock heeft bij intensief gebruik de voorkeur.

Wilt u een veiligheidshaak aanschaffen en meer informatie over bijbehorende producten? Neem dan contact op met Harry Schutte of Frank Hulleman. Zij kunnen u adviseren of doorverwijzen naar een AllRisk valbeveiligingsdealer bij u in de buurt.

Heeft u vragen over de toepassing of keuring en inspectie van valbeveiliging of PBM’s? Stuur ons een bericht:

Vanglijnen
Rescue