MOBIELE ANKERPUNTEN

Mobiele ankerpunten

Mobiele ankerpunten worden direct voor gebruik geplaatst en na gebruik weer weggehaald en meegenomen door de gebruiker.

De keuze van het mobiele ankerpunt is afhankelijk van de toepassing, bijvoorbeeld: • Een (verstelbare) strop, sling of gripmax kan prima gebruikt worden om een stalen profiel. • Als er over een bepaalde lengte veiligheid moet worden gebruikt, dan kan een mobiele leeflijn goed worden toegepast. Bij het plaatsen van een mobiel ankerpunt dient het anker zo hoog mogelijk te worden geplaatst om bij een eventuele val de valafstand zo klein mogelijk te houden. Het vastmaken van een strop en sling vereist wel enige aandacht en kennis. Een verkeerd gelegde knoop kan fatale gevolgen hebben. AllRisk geeft gebruikerstrainingen, ook bij u op locatie. Vraag één van onze valbeveiligingsexperts naar data en mogelijkheden.

Verstelbare stroppen hebben aan de ene zijde een groot oog en aan het andere uiteinde een kleine lus of een klein oog. Voor een juist gebruik dient de verstelbare strop óm een kolom of dakluik te worden geslagen, waarbij vervolgens de kleine lus door het grote oog gehaald wordt. Daarna kan de gebruiker zijn vanglijn of valstopapparaat aan de kleine lus of het kleine oog bevestigen.

De mobiele leeflijn zorgt ervoor dat de gebruiker over een maximale afstand van 20 meter aangelijnd kan werken. De gebruiker kan de mobiele leeflijn aan één kant vastmaken aan bijvoorbeeld een strop of een ankerpunt, aan de ander zijde kan dat ook waar direct lijn wordt opgespannen met de ratel. Bij plaatsing van een mobiele leeflijn moet er rekening gehouden worden met de flexibiliteit en de deflectie van een lijn.

Naast de standaard oplossingen zijn er speciale oplossingen om een mobiel ankerpunt te creëren, zoals: • Een kozijn anker (Jamb Anchor) • Een anker voor IPE profielen (Griplite) • En een anker voor op een container

Heeft u vragen over mobiele ankerpunten? Stuur ons een bericht:

PBM beroepensets
Positioneringslijnen