UNIVERSITEIT UTRECHT

* Foto’s zijn genomen direct na montage. Naderhand zijn alle voetplaten door een dakdekker waterdicht afgewerkt met bitumineuze rozetten.

 

145+ meter aan horizontale leeflijnsystemen voor renovatie van voormalig natuurkundig laboratorium.

Het voormalig Physisch Laboratorium aan de Bijlhouwerstraat, nu in gebruik als universiteitsgebouw van de Universiteit Utrecht, wordt geheel gerenoveerd. Dit Rijksmonument, met een bouwjaar van 1875, wordt zowel van binnen als van buiten grondig aangepakt om ook in de komende eeuwen weer van dienst te kunnen zijn voor de Universiteit. Na de renovatie zal het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap zich huisvesten in dit pand.

Om ook het dak toekomstbestendig te maken is AllRisk gevraagd om de veiligheid ten behoeve van periodiek (dak)onderhoud te realiseren. Dit resulteerde in de installatie van een zestal horizontale leeflijnsystemen en twee losse ankerpunten verdeeld over in totaal 5 dakvlakken.

Door het gebruik van systemen met XSDynamic valdempers wordt het dak extra beschermd tegen de krachten die vrij kunnen komen bij een eventuele val.

Vragen? Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts:

Rhenus Logistics
Engelinus hof
Menu