Een nieuw assortiment XSGuardrails (hekwerken)

Een nieuw assortiment XSGuardrails (hekwerken)

Per 1 maart 2018 zal AllRisk valbeveiliging een nieuw assortiment aan permanente en tijdelijke hekwerken gaan voeren. Alle nieuwe offertes die vanaf nu gedaan worden zullen op basis van het nieuwe assortiment worden aangeboden.

Dit nieuwe assortiment, wederom van onze leverancier XSPlatforms, is een geïnnoveerde versie van het huidige productbestand.

Deze nieuwe hekwerken, ook wel leuningwerk genoemd, zijn ontworpen om aan de hoogste eisen van veiligheid te voldoen voor een ieder die werkt op hoogte. Naast veiligheid lag de focus van die herontwerp vooral op installatiegemak. Om de gehele markt te kunnen bedienen zijn er twee typen XSGuardrails beschikbaar: een vrijstaand/vrij opgelegde variant en een set permanent gefixeerde hekwerken.

Vrij opgelegde hekwerken
Het vrij opgelegde hekwerk, de nieuwe XSFlex, combineert gebruiksvriendelijkheid met ontwerp. Het XSFlex vrij opgelegde hekwerk wordt op zijn plaats gehouden door betonnen massablokken (contragewichten) en behoeft geen verdere bevestiging aan het dak bij de installatie. Dit betekent dat boren in het dakoppervlak niet nodig is.

Tijdens het ontwerpproces lag de nadruk voor dit type hekwerk op het combineren van flexibiliteit met gebruiksvriendelijkheid en esthetica. Met de nieuwe XSFlex worden twee producten uit het oude assortiment gecombineerd: het vaste (XSFixed) en neerklapbare (XSFlex) hekwerk zijn samengevoegd tot één product.

Dit hekwerk kan eenvoudig worden neergeklapt waardoor de aanzicht van een gebouw niet wordt aangetast wanneer het hekwerk niet in gebruik is. Een ander voordeel van neerklapbaar hekwerk is dat het valt te combineren met bijv. zonnepanelen zonder dat dit de efficiëntie negatief beïnvloed.

Permanente hekwerken
Het nieuwe assortiment van vaste (permanent gefixeerde) hekwerken bestaat uit twee typen: XSParapet en XSWall fixed. Het ene hekwerk wordt permanent bevestigd boven op de dakrand of langs de aflopende rand van een dak of platform (XSParapet fixed) en het ander kan worden geïnstalleerd aan de binnenzijde van een muur of dakrand (XSWall fixed).

Deze typen leuningen bieden de hoofste graad van veiligheid voor iedereen op een dak. Voor het gebruik van dit product is weinig tot geen gebruikerskennis nodig en maakt het voor iedereen, mits bevoegd, mogelijk het gehele veilig dakoppervlak te betreden.

Download de leaflet
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van ons nieuwe hekwerk assortiment, download deze gratis leaflet of neem contact op met één van onze specialisten.

Download leaflet

Hekwerken in combinatie met zonnepanelen?

In dit artikel vertellen wij meer over het combineren van permanente of tijdelijke dakrandbeveiliging en zonnepanelen. Hoe beïnvloed een hekwerk het rendement van een PV-paneel en hoe vullen zij elkaar juist aan op het gebied van veiligheid? En het belangrijkste aspect: hoe komt dit ten goede van de betrokken personen op het dak? Lees meer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.