KIES UW VEILIGHEID

AllRisk sterrensysteem : kies uw veiligheid


AllRisk heeft een eigen sterrensysteem ontwikkeld wat het type valbeveiligingsoplossing weergeeft. Deze oplossingen zijn gerangschikt op volgorde van gebruiksvriendelijkheid: van systemen die maximaal gebruiksgemak bieden, tot systemen dit iets meer gebruikerskennis vereisen.

Uitleg van het AllRisk sterrensysteem

Hieronder vindt u de valbeveiligingsoplossingen in een duidelijk overzicht. Zo ziet u wat de verschillen zijn en welk type systeem voldoet aan wat u nodig heeft op basis van het soort gebouw, werkzaamheden en gebruikers. Uiteraard kunnen wij u ook adviseren over welk systeem het meest geschikt voor u is.

Hekwerken:

Rechte, gebogen of neerklapbare hekwerken langs de dakrand, optioneel met schopplank.

Het hele dak is veilig zonder extra nodige maatregelen, handelingen of persoonlijke beschermingsmiddelen.

Het aantal beschermde gebruikers is onbeperkt en er is bovendien geen kennis nodig van dit systeem. Arbo technisch geniet dit soort collectieve voorzieningen de voorkeur.

Leeflijn langs dakrand:

Permanent aangebracht XSLinked of LinkedPro leeflijnsysteem die de contouren van het dak volgen, met ruim voldoende XSImpact ankerpunten.

Met het ODIN sterkteberekeningsprogramma wordt precies berekend hoeveel ankerpunten er in een systeem moeten zitten.

Gebruikers zijn aangelijnd via de XSSlider (meeloper), die uitstekende bewegingsvrijheid biedt aan beide kanten van de leeflijn.

Het gehele dak is veilig te belopen. De lengte van de werklijn hoeft slechts één keer te worden afgesteld.

Leeflijn met pendule punten:

Een leeflijnsysteem in het midden van het dak.

Extra ankerpunten op de hoeken om het pendule effect te voorkomen.

De lengte van de vanglijn moet door de gebruikers per werkgebied worden ingesteld. Enige gebruikerskennis is dus vereist.

Maximale breedte van het dak is 16 m1.

Vrijstaande ankerpunten met pendule punten:

Permanente ankerpunten (XSGlobe, RAP Globe of XSImpact 360°), toepasbaar op daken van minimaal 8 meter breed. Ankerpunten dienen maximaal 6 m1 uit elkaar te staan en 4 m1 van de dakrand.

Gebruikers koppelen zich per werkgebied in de veilige zone (vanaf 4 m1 van de dakrand) direct aan het dichtstbijzijnde ankerpunt vast. Om het pendule effect te voorkomen moeten extra ankerpunten op 2 m1 uit de hoeken van het dak worden geplaatst.

Dit systeem is arbeidsintensiever en gebruikers moeten kennis hebben van het gebruik van dit systeem.

Vrijstaande ankerpunten met mobiele
leeflijn en pendule punten:

Permanente ankerpunten (XSGlobe, RAP Globe of XSImpact 360°) toepasbaar op daken van minimaal 8 meter breed op een maximale onderlinge afstand van 18,5 meter.

Hiertussen worden tijdelijk mobiele leeflijnen verbonden, waaraan gebruikers zich met een werklijn vast kunnen koppelen.

Een voordelige en simpele oplossing die ruim voldoende gebruikerskennis vereist.

LET OP!
Elk van bovengenoemde systemen zijn niet geschikt als valbeveiligingssysteem (fall-arrest) op daken lager dan 5,5 m1 hoog.

Vragen over het sterrensysteem en/of wat de beste oplossing is voor uw pand?

Neem dan contact op met één van onze valbeveiligingsexperts. Zij kunnen u alles vertellen over de juiste valbeveiligingsoplossing specifiek voor uw situatie. Onderstaand hun gegevens:

Neem contact op met één van onze valbeveiligingsexperts: