DAKBEVEILIGING VALBEVEILIGING SCHUIN DAK OPLOSSINGEN

Oplossingen valbeveiliging schuin dak

AllRisk biedt diverse oplossingen in valbeveiliging voor een schuin of hellend dak. Het merendeel van die oplossingen richten zich op mobiele of tijdelijke valbeveiliging. Werken op een hellend dak is vaak gericht op het dak zelf; onderhoud, reparatiewerkzaamheden en (steeds meer) het onderhouden en reinigen van zonnepanelen.

De gevaren van werken op een schuin dak

Werken op een schuin dak is in de basis al gevaarlijker dan werken op een plat dak. De werkpositie is minder stabiel waardoor continue het gevaar aanwezig is van wegglijden en het naar beneden rollen van bijvoorbeeld gereedschap. Daar komt bij dat de werkzaamheden op een hellend dak vaak van relatief korte duur zijn en in vele gevallen gaat het om daken van woningen. Te vaak wordt daardoor nog zonder valbescherming gewerkt of de bewoner van de woning gaat zelf het dak op zonder ervaring of afdoende persoonlijke bescherming. Toch hoeft het werken op een hellend dak niet gevaarlijk te zijn mits de werkzaamheden worden uitgevoerd door getrainde mensen die uitgerust zijn met het juiste materiaal.

Lees ook het artikel over bevestigingspunten op een schuin dak

Oplossingen voor het werken op een schuin dak

Hier geven we een overzicht van permanente en mobiele valbeveiliging producten die worden gebruikt voor het werken op een schuin dak.

PBM assortiment voor schuine daken

In ons assortiment Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) vindt u mobiele ankerpunten, positioneringslijnen, valstopapparaten, vanglijnen, werplijnen en valbeveiliging harnassen. U kunt deze PBM producten kopen via ons landelijke dealernetwerk.
Direct naar assortiment PBM’s

Beroepenset hellende daken

Speciaal voor vakmensen die vaak werken op schuine daken heeft AllRisk een hellende dakenset samengesteld. In deze set vindt u een harnas, vanglijn, werplijn, rope grab en sling. De gehele set wordt geleverd in een handige opbergtas.
Bekijk hier meer beroepensets PBM’s valbeveiliging.

Ankerpunten

AllRisk levert permanente en mobiele ankerpunten in diverse uitvoeringen. Bij schuine daken kunnen zowel permanente als tijdelijke ankerpunten worden gebruikt. De RAP Globe is een ankerpunt dat bijzonder geschikt is voor hellende daken waarbij het ook als abseilpunt kan worden gebruikt.
Belangrijk blijft de bevestiging van het ankerpunt zelf. Een anker moet een minimale weerstand bieden tegen een kracht van 12KN!
Direct naar het assortiment vaste ankerpunten.
Direct naar het overzicht van mobiele ankerpunten.

Trainingen veilig werken op hoogte

Valbeveiliging trainingen zijn een onmisbaar onderdeel van het veilig werken op een schuin dak. AllRisk biedt diverse trainingen waarbij ingegaan wordt op het werken met PBM’s en praktijksituaties. Bovendien worden de trainingen specifiek gericht op een bepaalde branche, beroepsgroep of werksituatie. Veilig werken op een schuin dak begint altijd met de juiste training.
Lees meer over onze Trainingen Veilig Werken.

Meer weten over dakbeveiliging en valbeveiliging voor een schuin dak?
AllRisk is al meer dan 20 jaar toonaangevend in valbeveiliging en dakbeveiliging. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel naar: 0183 – 56 85 55

Meer weten over dakbeveiliging?
Vul uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op: