DAKBEVEILIGING

Dakbeveiliging, hoe pakt u dat aan?

De bedrijfsmissie van AllRisk is duidelijk en eenvoudig: het voorkomen van valongelukken. Kijken we naar de verschillende soorten valongelukken dan is de val van een dak de meest voorkomende oorzaak. Logisch dus dat dakbeveiliging in al haar facetten onze volle aandacht heeft. Hier gaan we in op hoe u dakbeveiliging effectief kunt toepassen met oog op verschillende daken en situaties. Natuurlijk mogen we dan ook de persoon zelf niet vergeten wanneer hij of zij werkzaam is op een dak.

Dakbeveiliging en uw gebouw

Het ene gebouw is het andere niet, dat mag duidelijk zijn. De constructie van het gebouw is mede bepalend voor het risico op valongelukken. Is een opstaande dakrand voorzien en zo ja is deze hoog genoeg? Ook de hoogte van het gebouw en de aanwezigheid van onderhoudsgevoelige objecten zoals masten, afzuigingsapparatuur of luchtzuivering systemen zijn bepalend voor de juiste tijdelijke of permanente dakbeveiliging oplossing.

valgevaarbordjes-dak

Dakbeveiliging en de toegang tot uw dak

Minstens zo belangrijk is de toegang tot uw dak en de reden waarom men toegang tot uw dak nodig heeft. Externe of eigen medewerkers die onderhoud of reparatiewerkzaamheden aan het dak, airconditioningapparatuur, gevel of ramen moeten uitvoeren zullen op regelmatige basis toegang nodig hebben tot het dak. Daarin speelt ook of deze medewerkers wel of niet met persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen werken. Het antwoord op al die vragen kan leiden naar specifieke oplossingen in dakbeveiliging, zowel in permanente als mobiele oplossingen.

Dakbeveiliging en uw dak

Het type dak heeft natuurlijk een grote invloed op de wijze van dakbeveiliging die voor uw pand mogelijk is. Een gebouw met een plat dak beschikt over meer opties voor dakbeveiliging dan een gebouw met een schuin dak maar ook daar zijn weer verschillende oplossingen voorhanden.

Lees meer over dakbeveiliging voor een plat dak

Lees meer over dakbeveiliging voor een schuin dak

Is een dakrandbeveiliging een goede optie?

Een dakrandbeveiliging kan een oplossing zijn in vele gevallen, zowel als tijdelijke of als permanente dakbeveiliging. Dakrandbeveiligingen kunnen zowel op platte als op schuine daken worden toegepast. Belangrijk is het gebruik en de toepassing en de aanwezige ruimte voor de bevestiging ervan.

Lees meer over dakrandbeveiliging

Dakbeveiliging en valbescherming

Bij dakbeveiliging denken we vooral aan oplossingen op of aan het dak. Bij valbescherming ligt de nadruk op de persoon die aan het werk is waarbij natuurlijk aandacht is voor persoonlijke beschermingsmiddelen zoals valbeveiliging harnassen en valstopapparaten. Een zeer afdoende (5-sterren) dakbeveiliging wordt bewerkstelligd met een permanent of tijdelijk te plaatsen hekwerk langs de dakrand van uw dak.

Lees meer over valbescherming op uw dak

Meer weten over dakbeveiliging?

AllRisk is al meer dan 20 jaar toonaangevend in valbeveiliging en dakbeveiliging.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel naar: 0183 56 85 55

Meer weten over dakbeveiliging?
Vul uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op: