Een overzicht van de best gelezen artikelen in 2018

In dit tweedelige overzicht kijken we terug op de 10 best gelezen artikelen die wij in 2018 hebben gepubliceerd. Blogartikelen die variëren van informatie over veiligheidsproducten en systemen tot het verschaffen van tips over het veilig werken op hoogte.

In dit tweede deel bekijken we de 5 best gelezen artikelen van 2018:

5. Eerste hulp na een gestopte val
Na een val van hoogte én het ingrijpen van een valbeveiligingssysteem is een snelle redding noodzakelijk. Ook na de redding is de juiste EHBO nodig om het risico op nadelige gezondheidseffecten op het menselijk lichaam te verminderen. In dit artikel geven wij 10 waardevolle tips over het verlenen van eerste hulp na een gestopte val en/of een redding.

klik hier

4. Hoe speelt het weer een rol bij werken op hoogte?
Nederland kent veel verschillende weersomstandigheden, soms zelfs meerdere binnen een kort tijdsbestek. Buiten werken heeft vanzelfsprekend niet alleen invloed op het lichaam van de werker, maar ook op het gebruik van zijn veiligheidsmiddelen. In dit artikel geven wij voorbeelden van het werken op hoogte in diverse weersomstandigheden en bieden wij een drietal gratis posters aan met handige tips.

klik hier

3. Voorzien in veiligheid, maak een plan
Eén van onze meest recente artikelen komt direct in de top 3 van meest gelezen artikelen van 2018. In Nederland is het in veel gevallen vereist om een V&G-plan op te stellen alvorens werkzaamheden kunnen worden overwogen of gestart. Bij werken op hoogte kan een valbeveiligingsplan worden toegevoegd aan het V&G-plan. Maar wat is een valbeveiligingsplan? In dit artikel leggen wij de samenstelling uit en bieden we een gratis template voor zo’n plan aan.

klik hier

2. Whitepaper “Valbeveiliging voor Beginners”
De wettelijke bepaling om boven een werkhoogte van 2,50 meter (persoonlijke) valbeveiliging te gebruiken om veilig te kunnen werken is algemeen bekend. Toch zijn er nog veel zaken die onduidelijk zijn omtrent het gebruik van valbeveiliging. Daarom heeft AllRisk een whitepaper uitgebracht onder de naam “Valbeveiliging voor beginners”. Deze whitepaper is gratis en vrijblijvend te downloaden van onze website.

klik hier

1. Wanneer moet je een valstopapparaat vervangen?
Onze statistieken wijzen uit dat dit artikel verreweg het meest gelezen artikel van 2018 is. Gepubliceerd als onderdeel van een serie blogartikelen over het checken (en vervangen) van PBM voor valbeveiliging, legt dit artikel het hoe en waarom uit van een veelgebruikt product: het valstopapparaat. In dit artikel leggen wij uit hoe om te gaan met een automatisch valstopapparaat alvorens gebruik. Waar moet op gelet worden en wanneer moet deze uit gebruik (en dus vervangen) worden. Tevens biedt dit artikel een handige poster aan met alle punten netjes en overzichtelijk op een rij.

klik hier

In dit, en het vorige, overzicht heeft u kunnen zien welke 10 artikelen er in 2018 het best gelezen zijn. Ook in het nieuwe jaar zullen wij doorgaan met het publiceren van interessante materie rondom veilig werken op hoogte. Houd onze social media in de gaten of schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en mis niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.