Een overzicht van de best gelezen artikelen in 2018

Het einde van het jaar is in zicht, tijd om terug te blikken. In een tweedelige publicatie kijken we terug op de 10 best gelezen artikelen die wij in 2018 hebben geplaatst. De artikelen variëren in onderwerp, van berichten over veiligheidsproducten en systemen tot het verschaffen van tips over veilige werkprocessen.

We tellen af en kijken in dit eerste deel naar de eerste 5 artikelen van dit overzicht.

10. Calculaties voor leeflijnsystemen
Als partner van fabrikant XSPlatforms maakt AllRisk gebruik van de exclusieve calculatietool ODIN, hiermee worden calculaties voor leeflijnsystemen gemaakt om onder andere rekenfouten in systeemconfiguraties te voorkomen. In ODIN kan de gebruiker een aantal variabelen invoeren die de calculatie van een systeem, per project, kunnen beïnvloeden. In dit artikel vertellen wij meer over het hoe en waarom van dit soort calculaties en het gebruik van ODIN.

klik hier

9. Hoe om te gaan met uitglij- en struikelgevaar op een dak?
Struikelen of uitglijden op een dak is zo gebeurd en kan eenvoudig resulteren in een val (van hoogte) met grote gevolgen. Dit soort, op het oog simpele, ongevallen zijn met wat eenvoudige handelingen en bewustwording te voorkomen. In dit artikel geven wij 6 tips voor het voorkomen van uitglijden en struikelen en bieden we een handige gratis poster aan.

klik hier

8. Wat te doen ná een val?
Hoe moet er gehandeld worden als iemand over de rand van een gebouw hangt in zijn/haar harnas en hoe krijg je deze persoon veilig naar beneden? Bij deze vraagstellingen zal een reddingsplan uitkomst bieden. In dit artikel geven wij nuttige informatie over hoe om te gaan met een ongevalssituatie en het opstellen van een reddingsplan. Ook bieden wij een gratis template aan voor het maken van een reddingsplan.

klik hier

7. Vijf tips voor veilig gedrag op het dak
In dit artikel zetten wij vijf tips op een rij omtrent veilig gedrag van mensen die op een dak werken. Onderaan dit artikel kan een gratis poster gedownload worden waarop de gegeven tips nog eens kort en bondig staan weergegeven. Handig voor bijvoorbeeld gebruik tijdens toolbox meetings of om op te hangen bij de daktoegang van een gebouw.

klik hier

6. Hoe onderhoud je een veiligheidsharnas?
Een veiligheidsharnas is een belangrijk onderdeel van de Persoonlijke Beschermingsmiddelen voor werken op hoogte. Het met zorg behandelen van een harnas is dan ook een vereiste. In dit artikel bespreken we alle mogelijke manieren en middelen om een harnasgordel goed te onderhouden om zo de veiligheid maximaal te kunnen garanderen.

klik hier

Benieuwd naar wat onze 5 best gelezen artikelen van 2018 zijn? Lees het in ons volgende overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.