AllRisk beveiligt molen uit 1764

NIEUWS
ALLRISK BEVEILIGD MOLEN UIT 1764

AllRisk beveiligt molen uit 1764

‘De Hoop’, gevestigd aan de rand van het oude centrum, is voor vele ‘Gorcummers’ een bekend onderdeel van het straatbeeld. AllRisk bracht een verstelbare afscheiding aan op de stelling van de molen, om bezoekers af te schermen van de draaiende wieken. ‘Nooit volmaakt’, aan de noordkant van de binnenstad werd op dezelfde manier onder handen genomen.

Beide molens hebben een draaiende molenkop, waardoor de gevarenzone steeds wisselend is. Het net, dat aan een staalkabel bevestigd kan worden, kan op verschillende posities worden geïnstalleerd. Op diverse plaatsen in de romp van de molen en in het houten stellinghek heeft AllRisk hiervoor bevestigingspunten aangebracht. Zo kan de molenaar zelf besluiten welk gedeelte van de stelling hij wil afsluiten.

De openingstijden van de korenmolens, beide eigendom van de Gemeente Gorinchem, zijn variabel: ‘De Hoop’ en ‘Nooit volmaakt’ zijn toegankelijk voor bezoekers als de wieken draaien. Vanwege de grote landschappelijke waarde ondergingen beide molens een restauratie in het begin van de jaren 90.

Tijdens het installeren van de afscheiding hebben we gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een paar mooie foto’s te schieten. Het resultaat mag er zijn!

Vragen of opmerkingen over dit project? Neem contact met ons op of laat hieronder een bericht achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.